Miben más egy minőségi, tartós műanyag kulacs, mint egy hagyományos?

A napi folyadékbevitelt többféleképpen is meg lehet oldani. Ihatunk közvetlenül a műanyag petpalackból, de ez sokszor nem a legkényelmesebb megoldás. Itt kerülnek képbe a kulacsok, amelyekből rengeteg változat érhető el. Függetlenül attól, hogy milyen körülmények között használjuk, érdemes a minőségi darabok között válogatni.

Mit tud egy minőségi műanyag kulacs?

Vagy épp mi a probléma az olcsó termékekkel? Kezdjük utóbbi kérdéssel: a “filléres” kulacsokkal több baj is van. Az egyik, hogy nagyon könnyen megsérülnek, megrepednek vagy el is törnek, ami ha a táskában történik, a kiömlő ital el is áztat mindent. A másik, hogy sokszor nem is lehet tudni milyen műanyagból készül. Ez azért problémás, mert az egészségre káros mikroműanyagokat is lenyelhetünk a folyadékkal együtt.

Ezzel szemben a Termoszbolt.hu műanyag kulacsainak kínálatában olyan termékekkel találkozhatunk, mint amilyen a Camelbak Chute Mag is. Ez egy világszerte ismert és népszerű márka, ami már hazánkban is kapható. Egyedi színekkel, különleges kialakítással rendelkező sportkulacsokat találhatunk a termékpalettán, amelyeket kiránduláshoz, sporttevékenységekhez, de a hétköznapokhoz is használhatunk. 

750 milliliteres mérete bőven elegendő ahhoz, hogy meglegyen a kellő a folyadékbevitel és kényelmesen tudjuk tárolni a kulacsot. Az ivószár ergonomikus kialakítású, a fedél nem engedi át a folyadékot és nagyon könnyű belőle inni. Mágneses tetejű felülettel van ellátva, így a kupakot könnyen le lehet húzni, az ivásban sem fog zavarni. 

Mivel széles a szájnyílása, vízzel vagy más folyadékkal könnyen fel lehet tölteni, de a legnagyobb forróságban még jeget is pakolhatunk bele. Látványos megjelenéssel rendelkezik, a hordozása kényelmes, könnyű műanyag kulacsról beszélünk. 

Hű társ a mindennapokban

Italtartó fogantyúját könnyen lehet rögzíteni akár egy karabinerre is, de az ujjunkra is akaszthatjuk. Szivárgásmentes, mágneses sapkájával nem kell aggódni amiatt, hogy eláztatja a táska tartalmát. 100%-ban BPA mentes, az egészségre nem káros műanyagból készült. Mosogatógépben is lehet tisztítani, így minden téren egyszerű lesz a kezelése.

A minőségi műanyag kulacsokkal sokkal kényelmesebb lesz a napi folyadékbevitelről gondoskodni, ráadásul higiénikusabb is.

Hosszú távon is költséghatékony választás

Lehet elsőre csábítóbb egy olcsó műanyag kulacs, de ezt a kérdést mindig több éves távlatban kell vizsgálni. Egy gyengébb terméket sokkal sűrűbben kell cserélni. Könnyen megsérül, elég csak egy óvatlan mozdulat, erősebb fogás és máris megreped, megtörik. Azonnal rendelhetjük is a következőt, a kellemetlenségekről nem is beszélve, ha ez menet közben, egy túra közepén történik.

Ezzel szemben egy minőségi műanyag kulacs évekig bírja, ha leejtjük, akkor sem lesz probléma, nem törik el, a nagyobb terhelést is könnyedén kezeli. A megjelenése is sokkal stílusosabb, többféle minta, szín is elérhető.