2024. március 28. - Gedeon, Johanna

A kommunizmus áldozataira emlékezünk

A kommunista diktatúrák áldozataira emlékeznek ma országszerte; a parlamentben napirend előtt Szili Katalin házelnök mond beszédet. Az Országgyűlés 2000-ben hozott határozata alapján a középfokú oktatási intézmények megemlékezést tartanak.
2008. február 25. hétfő 08:24 - Hírextra
Sólyom László köztársasági elnök Pécsett vesz részt egy iskolai ünnepségen, Rogán Antal, Belváros-Lipótváros polgármestere a budapesti Gulag-emlékműnél mond beszédet a Gulagon Elpusztultak Emlékének Megőrzésére Alapítvány koszorúzásán.

Az Országgyűlés 2000. június 13-án hozott határozatot az emléknapról, amelyet Horváth Béla akkori kisgazda képviselő kezdeményezett. Február 25-én arra emlékeznek, hogy Kovács Bélát, a Független Kisgazdapárt főtitkárát a megszálló szovjet katonai hatóságok 1947-ben, azon a napon tartóztatták le szovjetellenes kémkedés és ellenkormány alakításának hamis vádjával, majd 25 évi, a Szovjetunióban letöltendő kényszermunkára ítélték.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását