2024. április 23. - Béla

Felfedezett Van Gogh kép

Köztudott, hogy Vincent Van Gogh egész életében szűkölködött és nagy szegénységben halt meg. Ha nem volt pénze vásznat venni, újra felhasználta azokat, amelyekre már festett.
2008. augusztus 23. szombat 10:24 - Hírextra
A képek sokáig rejtve maradtak, az új technológiák azonban lehetővé teszik "előhívásukat", és így gazdagítják a festő életművét. Új dimenziókban mutatják meg azt, amivel nyomon lehet követni az alkotó művész fejlődését.

A bostoni Szépművészeti Múzeum egyik munkatársa 2007-ben fedezte fel, hogy a Barranco című Van Gogh-festmény alatt van a művésznek egy másik képe. A megtalált kép a Vadnövényzet, amelyet elveszettnek hittek, csak egy vázlat létezett róla Hollandiában.

A legújabb kincs a Füvespark alól került elő egy részecske-gyorsító segítségével. Az otterlooi Kröller-Müller múzeum birtokában lévő kép alatt, amelyet a művész 1887-ben alkotott, egy parasztasszony arca látható, amelyet 1885 táján festett. Művészi pályája kezdetén állt, amikor még prédikátor volt. Az arc egyike annak az 50 tanulmányfejből álló sorozatnak, amelyhez az ismert, híres Krumplievők is tartoztak. A barnával és feketével festett arcképet fedő Füvesparkon már erősen érződik a francia impresszionisták hatása - írta az El País című spanyol napilap.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását