2024. március 29. - Auguszta

Új német "filmszereplők"

Helmut Kohl volt szövetségi kancellár és Max Schmeling, a 2005-ben elhunyt nagy ökölvívó bekerül a német filmtörténetbe is: mindkettőről egészestés film készül.
2008. szeptember 22. hétfő 15:21 - Hírextra
Helmut Kohl 16 éven át állt az Német Szövetségi Köztársaság kormányának élén, az ő nevéhez fűződik a megosztott Németország újraegyesítése is. Életéről Thomas Schadt rendez dokumentumfilmet a ZDF közszolgálati televízió számára: a Bild című lap értesülése szerint a filmben interjúrészletek, archív filmfelvételek és színészek által eljátszott, de történelmileg hiteles jelenetek elevenítik fel a politikus életútját. A kancellár alakját Thomas Thieme formálja meg - és persze maga Kohl.

Max Schmeling, a kétszeres ökölvívó világbajnok (1930-ben és 1932-ben nyerte el ezt a címet) 70 alkalommal lépett pályája során a szorítóba és 56-szor hagyta el győztesen. A róla szóló film forgatása 2009-ben kezdődik, a bokszolót a sportág későbbi idolja, a ma 44 éves Henry Maske testesíti meg a mozivásznon. Uwe Boll rendező választása azért esett rá, mert akárcsak Schmeling, ő is "úriemberként viselkedett" a szorítóban és az életben.

Maske 1996-ban vonult vissza a profi ökölvívástól, de 2007-ben még a szorítóba lépett. A Bild értesülése szerint már edz a filmre: színjátszási leckéket vesz.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását