2024. április 25. - Márk

A jótékonyság és a kultúra találkozója

Idén a kultúra mellet a jótékonyság jegyében rendezik meg Szegváron az "Én ezt tudom" Alkotótábort és Kulturális Hetet: a művészek által felajánlott alkotások árából ugyanis a település egyik kis lakosát, a közelmúltban szívátültetésen átesett másféléves szegvári kislányt támogatják.
2009. június 9. kedd 21:13 - HírExtra
Mint azt a program vezetője, Szűcs Árpád az MTI-nek felidézte, először öt évvel ezelőtt gyűltek össze a dél-alföldi településen a művészek. Idén az alkotótábornak és a kulturális hétnek azt a nemes célt adták, hogy a szívátültetésen átesett kislánynak gyűjtést indítanak.

Az alkotótáborba érkező művészek egy-egy alkotásukat ajánlják fel, amelyekből a programsorozat első napján, június 21-én a helyi művelődési házban nyílik kiállítás. A műveket bárki megvásárolhatja, a bevételt pedig a kislány számára ajánlják fel.

A művészeti tábor népszerűségét bizonyítja, hogy az ország minden részéről érkeznek alkotók, szobrászok, festők, tűzzománcosok. A táborban mintegy tucatnyi művész részvételére számítanak - mutatott rá Szűcs Árpád, példaként említve Virók Csilla festőművészt, Windecker Zoltán és Deák Zoltán szobrászművészt, Szombati Panni agyagszobrászt, Szombathelyi Árpád festőművészt és Völgyesi Lívia grafikust.

A budapesti Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet Gyermekszív Központjában megműtött Lara állapota egyébként stabil, már napok óta nincs lélegeztető gépen. Nincs megingás az állapotában, és sem kilökődési reakciók, sem szövődmények nem jelentkeztek - tájékoztatta az intézmény kedden az MTI-t.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását