2024. április 19. - Emma

A Sziget a rasszizmus ellen

Zene a rasszizmus ellen címmel a rockzenei és a világzenei nagyszínpadon egyaránt monstre koncertsorozat lesz a Sziget fesztivál nulladik napján, augusztus 11-én.
2009. június 11. csütörtök 14:13 - HírExtra
"Az EP-választások sajnos azzal az eredménnyel is jártak, hogy az európai politikába a régi hazugság tér vissza, amely a problémákért a kisebbségeket, a bevándorlókat okolja. A rasszizmus ellen együtt kell fellépni és ehhez a multikultúra egységét kifejező zene az egyik legfontosabb eszköz lehet" - mondta Lee Billingham, az LMHR vezetője a csütörtöki budapesti sajtótájékoztatón.

A Sziget nulladik napján a rockzenei nagyszínpadon a legnépszerűbb hazai előadók - köztük az LGT, Fenyő Miklós, Balázs Fecó, Republic - mellett várhatóan külföldi sztárok is fellépnek egy közös produkcióval; a névsor egyelőre egyeztetés alatt van. A világzenei nagyszínpadon a magyar dzsessz élvonalának képviselői koncerteznek egész nap. A sztárfellépő a Miles From India lesz, amelyben minden idők egyik legnagyobb dzsesszzenésze, Miles Davis egykori muzsikusai, köztük indiai zenészek játszanak együtt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását