2024. március 29. - Auguszta

1,5 milliárd forintos nyereség a postapalotában

Közel másfél milliárd forint nyereséggel adta el a Magyar Posta a Krisztina körúti székházát - reagált az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében a Wallis cégcsoporthoz tartozó vevő, a Wing Zrt. Balsai Istvánnak, a Fidesz elnöki stábja jogi igazgatójának nyilatkozatára.
2010. március 3. szerda 17:43 - HírExtra
A Wing Zrt. közleményében úgy fogalmaz: ismételten számos tévedést és valótlanságot tartalmaz Balsai István bejelentése a Krisztina körúti Postapalota nyilvános pályázaton történő értékesítésével kapcsolatban.

A Fidesz jogi igazgatója szerdán közölte: a Fidesz - ha kormányra kerül - a törvényes keretek között végre fogja hajtani az elszámoltatást, ugyanis minden érintettnek felelnie kell azért, ami a közvagyonnal összefüggésben az elmúlt nyolc évben történt.
A Fidesz elnöki stábjának jogi igazgatója budapesti sajtótájékoztatóján arra reagált, hogy a Népszava értesülése szerint az ellenzéki párt feljelentése nyomán különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt nyomoz a Legfőbb Ügyészség a Magyar Posta székházának eladása és az új ingatlan bérlése miatt. A Fidesz február 18-án tett feljelentést a legfőbb ügyésznél a Magyar Posta székházainak ügyében.

A Wing Zrt. közleményében újra azt hangsúlyozza, amit február 19-én már közölt, miszerint nem áron alul adta el az ingatlant, hanem csaknem másfél milliárd forintos nyereséggel. A cég hivatkozik az Állami Számvevőszék (ÁSZ) 2009. szeptember 2-i jelentésére, amely az ingatlan értékét a 114-es posta területére vonatkozó bérleti joggal terhelten 2,81 és 3,385 milliárd forint között állapította meg. A cég szerint a vevő ehhez képest 4 milliárd 20 millió forintért vásárolta meg az ingatlant.

"Balsai István állításával ellentétben az ÁSZ jelentés nem tartalmaz olyan megállapítást, mely szerint a reális ár alatt értékesítették a Krisztina körúti Postapalotát" - írják.
A cég szerint a fideszes képviselő hibásan számolt négyzetméterárat közölt a sajtóban. (A Krisztina körúti épületről szólva Balsai István azt mondta: a Buda egyik legdrágább helyén fekvő épületet négyzetméterenként alig 200 ezer forintért "pocsékolta el" a tulajdonjogot gyakorló vagyonkezelő, illetve a posta akkori vezetése.)

A közleményben az is olvasható: a Wing Zrt. már korábban bejelentette, amennyiben a magyar állam utólag mégsem ért egyet a Postapalota eladásával, a korábbi vételáron felajánlja visszavásárlásra az ingatlant.

Február 19-én a vagyonkezelő is megszólalt az ügyben, azt közölték: nem érte gazdasági hátrány a Magyar Postát a székházeladásnál, sőt összességében nyereség keletkezett.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását