2024. április 17. - Rudolf

UFO-veszély: a kapcsolat végzetes lehet!

Létezhetnek földönkívüliek, ám az emberiségnek el kellene kerülnie, hogy kapcsolatba lépjen velük, mert annak következménye pusztító lehet - óvott Stephen Hawking brit tudós vasárnap.
2010. április 26. hétfő 13:23 - HírExtra
A világhírű asztrofizikus egy új dokumentumfilmben közölte, "ha az idegenek meglátogatnának bennünket, annak kimenetele esetleg olyan lenne, mint amikor Kolumbusz partra szállt Amerikában, és ami nem végződött túl jól az őslakos amerikaiak számára".

A sorozat egy elképzelt univerzumot ír le, hatalmas űrhajókon közlekedő idegen életformákkal, amelyek új forrásokra vadásznak, miután kimerítették saját bolygójukat. Hawking spekulációja szerint a legtöbb földönkívüli élet a mikrobákhoz vagy kis állatokhoz hasonlíthat, ám létezhetnek fejlett életformák is.

"Az efféle fejlett idegenek talán nomádok, és az a cél hajtja őket, hogy meghódítsanak és gyarmatosítsanak minden számukra elérhető bolygót" - óvott Hawking.

Az ítéletnapi forgatókönyvet a Stephen Hawkinggal az univerzumba (Into the Universe with Stephen Hawking) című sorozat sugallja, amelyet a Discovery Channel április utolsó vasárnapján kezdett sugározni az Egyesült Államokban.

Az idegen életformák létezésének valószínűségéről Hawking elmondta, hogy "az én matematikus agyammal pusztán a számok alapján mint tökéletesen racionálisra gondolok az idegenekre. Az igazi kihívás azt kitalálni, hogyan is nézhetnek ki valójában".

A Discovery Channel vasárnapi közlése szerint Nagy-Britanniában májusban kezdi sugározni a sorozatot.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását