2024. március 29. - Auguszta

A Somlói galuska a kedvenc?

Egy hét alatt több mint huszonháromezren szavaztak Magyarország Kedvenc Süteményére a www.kedvencetel.hu oldalon. A részeredmények alapján eddig a Somlói galuska a kedvenc. A kezdeményezést már közel háromezren lájkolták Facebook közösségből.
2010. augusztus 30. hétfő 11:29 - HírExtra
Egy hét után a Somlói galuska magabiztosan vezeti a szavazást 14535 szavazattal. A második a rétes 12170, szorosan mögötte a zserbó a harmadik 12139 szavazattal. A krémes a negyedik, a túrótorta az ötödik helyen áll.

Az előszavazáshoz képest a külföldi sütemények nem szerepeltek jól. Egyedül az előszavazáson nyertes Tiramisu került az első tízbe, jelenleg a hatodik. A hetediktől a tízedik helyen a Rákóczi túrós, a gesztenyepüré, a feketeerdő torta és a Dobostorta állnak.

Az eddigi eredmények alapján a legkevésbé a mandulatortát szeretjük, amely 1101 szavazattal leszakadva a mezőnytől az utolsó. Az utolsó előtti a baklava, amit az Eckler fánk előz meg. A szavazás állása szerint a túrós süteményeket szeretjük, hiszen az első tízben kettő is helyet kapott.

„A szavazással – ahogyan korábban a Kedvenc Étel esetében is - szeretnénk egy pillanatképet készíteni korunk ízlésvilágáról, ezzel hozzájárulva hazánk gasztronómiai kultúrájához. Néhány év múlva érdekes lesz megismételni a szavazást, azt vizsgálva, hogyan változik a közízlés. Nagyon értékes információk ezek, hiszen rengeteget elmond egy korszakról annak gasztronómiája” – mondta Perger Péter a szavazást szervező NetPincér.hu ügyvezetője.

Hozzátette: „Kicsit csalódott vagyok, mert azt hittem, hogy a képviselő fánk jobban szerepel - az a kedvencem”.

Mint ismeretes, az augusztus 23-án indult kezdeményezés célja megtudni, hogy mi Magyarország kedvenc süteménye. A két héten és két napon át, szeptember 7-ig tartó szavazáson harminckilenc süteményre voksolhatunk. Az utolsó két nap elrejtésre kerül a szavazás állása, az eredmény szeptember 9-én kerül kihirdetésre. A szavazáson szereplő sütemények listája előfelmérés keretében, Pataki János a Magyar Cukrásziparosok Országos Ipartestületének elnöke szakmai útmutatásával került összeállításra.

A szavazás a www.kedvencetel.hu oldalon található.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását