2024. március 29. - Auguszta

Bíróság előtt a kegyetlen szülők

Megkezdődött a büntetőper a Borsod megyei bíróságon szerdán abban az ügyben, amelyben a vád szerint apja, anyja és nagyapja bántalmazott és zaklatott - szexuálisan - négy gyereket egy borsodi faluban.
2010. december 1. szerda 17:48 - HírExtra
A Czibrik Attila vezette bírói tanács meghallgatta a három rásonysápberencsi vádlottat, akik tagadták a bűncselekmény elkövetését.

A bíróság tanúként hallgatta meg azt a házaspárt, akik jelenleg nevelőszülőként gondoskodnak a család három gyermekéről (a negyedik fiú jelenleg intézetben van).

Szintén tanúként állt a bíróság előtt a nevelőszülők lánya, aki velük és az érintett gyermekekkel egy háztartásban él, illetve egy tanítónőt is meghallgattak, ő a legidősebb gyerek osztályfőnöke volt korábban. Elmondása szerint nem vett észre semmit a fiún, aki inkább csendes volt és visszahúzódó.

A vád - a 43 éves férfi, 35 éves felesége és a férfi 68 éves apja ellen - 12. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett szemérem elleni erőszak bűntette és más bűncselekmények. A bíróságon felolvasták az érintettek korábbi vallomásait is.

Martossy György főügyészségi osztályvezető ügyész, sajtószóvivő korábban az MTI-nek azt mondta: az egyik borsodi faluban élő három vádlott - a gyermekek apja, anyja és nagyapja - közös háztartásban, együtt nevelte 2008-ig a négy kiskorú fiút. A gyerekek a cselekmények időpontjában, 2008-ban 10, 9, 8 és 4 évesek voltak. A vádlottak mindhárman rendszeresen bántalmazták a gyerekeket, és szexuális aktusokra kényszerítették őket.

Hozzátette: hetente többször is verték, illetve zaklatták a négy gyermeket a felnőtt hozzátartozók, emellett még a család kutyájával is fajtalankodásra kényszerítették őket. Később az állattal brutális kínzások közepette végzett az apa, a gyermekek szeme láttára.

Martossy György közölte: a cselekményeket évekig folytatták a vádlottak. A bántalmazások azonban nem szűntek meg. A szülők és a nagyapa rendszeresen puszta kézzel vagy seprűnyéllel, bodzavesszővel ütlegelték a gyerekeket.

Azt is elmondta, hogy a négy gyermeket 2008-ban kiemelték a családból, majd nevelőszülőkhöz kerültek; nekik számoltak be a velük évek alatt megtörtént szörnyűségekről.

A vádlottak cselekményükkel a gyerekek testi, értelmi, erkölcsi, szellemi fejlődését súlyosan veszélyeztették. A gyerekek pszichiátriai gondozásra szorulnak, súlyos magatartászavarokkal küszködnek, folyamatos gyógyszeres kezelés alatt állnak azóta is.

A kirendelt elmeorvos szakértő megállapította, hogy a vádlottak mindhárman súlyosan pszichopatizálódott személyiségűek, infantilis ösztönvezetésűek, szexuálisan szadisztikus erőszakos magatartás jellemzi őket.

A vádlottak 10-től 18 évig terjedő szabadságvesztést is kaphatnak.

A tárgyalás a jövő héten folytatódik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását