2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Utazhatunk Budapest-jeggyel

A Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén egyhangúlag elfogadta a Budapest-jegyek bevezetésére vonatkozó előterjesztést.
2010. december 15. szerda 10:54 - HírExtra
Január 1-jétől az utasok a Budapest-bérleten túl a BKV 24 és 72 órás jegyét, és a hetijegyeket is használhatják az elővárosi vonatokon és a Volánbusz járatain a Budapest közigazgatási határa utáni első megállóig.

A Budapest-bérletet 2009. január 1-jén vezették be, amely a város közigazgatási határán belül a BKV-járatok mellett a megjelölt vasúti és helyközi autóbuszok járatain is biztosított utazási lehetőséget. A kedvező tapasztalatok és élénkülő kereslet miatt György István városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes azt javasolta, bővítsék a Budapest-bérlethez hasonló formában a 24 és a 72 órás jegy, valamint a hetijegy érvényességét a Budapest közigazgatási határa utáni első megállóig.

György István hangsúlyozta: úgy bővítik a szolgáltatást, hogy az nem jár együtt áremeléssel.
A közgyűlés elfogadta azt a javaslatot is, hogy ezzel egy időben a Budapesti Turisztikai Hivatal által kibocsátott 48 és 72 órás Budapest-kártyák érvényessége is a városhatárt követő első megállóig tartson. Mivel a jegyek a MÁV és a Volán járatain is érvényesek lesznek, György István azt javasolja, hogy a bevételekből egy százalékot a két cégnek továbbítsanak.

A városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes előterjesztése azt is tartalmazta, hogy tűzoltóság, a rendőrség, és a közterület-felügyelet szolgálatban lévő, egyenruhát viselő tagja igazolványa felmutatásával ingyen használhassa a BKV járatait. Az intézkedés előkészítése annak, hogy a jövőben az ellenőrzéseket hatósági személyek bevonásával végezhessék.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását