2024. március 29. - Auguszta

Nincs szükség komornyikra

Sem komornyikra, sem öltöztetőnőre nem tart igényt Vilmos herceg és felesége.
2011. június 16. csütörtök 16:43 - HírExtra
Vilmos - Károly trónörökös és a néhai Diana hercegnő elsőszülött fia, aki édesapja után a második a brit trónutódlási sorban - április végén esküdött örök hűséget polgáris származású kedvesének, Kate Middletonnak, akinek a világraszóló londoni esküvő után a Cambridge hercegnője címet adományozta férje nagymamája, II. Erzsébet királynő.

A hercegi házaspár egyelőre egy kis walesi faluban él, nem mesze attól a támaszponttól, ahol Vilmos a brit királyi légierő helikopterpilótájaként szolgál, ám hamarosan a londoni Kensington-palota lesz hivatalos rezidenciájuk.

A költözésre készülve az udvar illetékesei máris álláshirdetéseket adtak fel komornyikot és - Katalin hercegnő számára - öltöztetőnőt keresve. A hirdetést azonban - egybehangzó csütörtöki brit sajtóbeszámolók szerint - vissza kellett vonni, mivel Vilmosék közölték, hogy semmilyen külön kiszolgáló személyzetre nem tartanak igényt majdani új otthonukban.

A Daily Mail udvari forrásai szerint Katalin hercegnő személyesen vétózta meg azt a tervet, hogy öltöztetőnőt alkalmazzanak az ő szolgálatára, azzal az indokkal, hogy ez "pénzkidobás lenne", mivel ő egyedül is tökéletesen ki tudja választani minden alkalomra a megfelelő viseletet.

A Kensington-palota a brit főváros egyik legszebb parkja, a Kensington Gardens közepén emelkedik, és Vilmos gyakorlatilag hazatér, amikor feleségével majd beköltözik a patinás rezidenciára, a herceg ugyanis gyermekkora jelentős részét itt töltötte.

Károly trónörökös és Diana 1982-ben - esküvőjük után egy évvel, Vilmos születésének évében - költözött a palotába. Diana - aki 1997-ben, Párizsban autóbaleset áldozatává vált - a rezidencián maradt azután is, hogy 1992-ben különvált, majd 1996-ban hivatalosan elvált Károly hercegtől.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását