2024. április 16. - Csongor

Polgármestert választanak vasárnap

Polgármestert választanak vasárnap a Zala megyei Szentpéterúron. Az időközi választást a független Farkas Ágota decemberi lemondása miatt írták ki.
2012. február 21. kedd 13:18 - HírExtra
A választásra jogosult 750 polgár Garai József Tamásra, Horváth Imrére és Pálfi Józsefre adhatja le szavazatát. A három független jelölt közül Pálfi József jelenleg is tagja a képviselő-testületnek - közölte Szalai Mónika jegyző kedden az MTI-vel.

A második ciklusát töltő polgármester lemondása fő okaként megromlott egészségi állapotát jelölte meg, de a jegyző szerint döntését az is befolyásolta, hogy megromlott az együttműködés a polgármester és a képviselő-testület tagjai között.

A hattagú testület elvárta, hogy döntéseit végrehajtsák, viszont a polgármester "általában" nem a meghozott határozatok szerint járt el, ami folyamatos vitákhoz vezetett. A képviselő-testület néhány tagja kezdetben ugyan együttműködött a polgármesterrel, de "elérkezett az a pont, ami már veszélyeztette a település működését", ezért a múlt évben már fontolóra vették az önfeloszlatás lehetőségét is - közölte Szalai Mónika.

Hozzátette: a képviselőtestület tagjai 2011-ben a település anyagi helyzete miatt lemondtak tiszteletdíjukról, novembertől pedig a tiszteletdíjas polgármester is lemondott járandóságáról. A polgármester lemondása óta Szarka Miklós alpolgármester irányítja az 1075 lakosú települést.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását