2024. március 29. - Auguszta

A magyar csador: az iskolaköpeny

Az iskolaköpeny, potenciálisan képes ideológiai vitákat generálni. Ezt most a liberális értelmiség és a sajtó hergelésére (jóindulatúan: nemzeti konzultációs tesztelésre) be is vetettek. Ezt a csapdát el kellene kerülni és nem idomított kopóként ráugrani a sípolós labdára...Ez egy álprobléma, ami csak álvitát generálhat.
2012. augusztus 31. péntek 12:20 - HírExtra
Ebbe az álvitában pedig nemcsak a valódi problémák sikkaszthatóak el, hanem a szükséges szellemi és figyelemfelhívási potenciál is erodálódik. Ha a közvéleményt formálni igyekvők ilyen zsákutcás farkast kiáltásokra fecsérlik el hitelüket, amikor tényleg baj van, már akkora lesz az ingerküszöb, hogy senki sem fog figyelni - az sem, akinek lenne füle rá. És ez az ingerküszöb tudjuk, nem veri az eget: ezen az országon, illetve polgárain bő 2 éve folytatólagos gazdasági, szociális és jogi-politikai erőszakot követnek el, minimális ellenállással szembesülve.

Ennek a kormánynak politikájával szemben a józan érvelés vagy a dühödt keménykedés nem bizonyult hatékony fegyvernek. Amit elvesztettek, önmaguk butaságának köszönhetik és nem a politikai és társadalmi ellenzékük ügyességének. Itt csak egy fegyver marad: a gúny, a svejki hülyére vevés. A nevetségessé tétel halálos fegyver - ha jól csinálják.

Befeszültünk, nem lesz egyszerű menet, de el kell kezdeni. Ha tolják a köpenyt, menjen ki 30 politikai aktivista flashmobként a parlament elé fejére húzott, szeménél kivágott köpenyben és bolyongjon 15 percet a múlt kísérteteként. Nem hiszem, hogy többet megér a dolog.

Ha akarják, vezessék be, még egy szög lesz a koporsóban 2014-ben, azután magától el fog kopni. Persze nem csodálkoznék, ha a Simicska-Nyerges cégcsoport addig azért megkapná a gyártás monopóliumát, hisz valami értelem csak kell, hogy legyen...
Forrás: alloviz.blog.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

TheFallen
2012. szeptember 3. 13:57
Tény, hogy ez a kormány hülye. Tény, hogy ebben a halmazban, Hoffmann Rózsa is nyakig benne van. Tény, hogy számtalan figyelemelterelő dolog van a politikában. ( Nem, nem csak a Fidesz kormány csinálta és nem csak ők fogják csinálni.) Tény, hogy az oktatásban is lenne olyan, amivel érdemesebb foglalkozni. ( Nem kellett volna talán elb*szni.)Tény, hogy hülye, politikai aktivistákkal, Dunát lehetne rekeszteni: vagy túl sok a pénzük, vagy az idejük, vagy együtt a kettő. De mi a baj az iskolaköpennyel? Baj, ha a gyerekek nem cikizik egymást a ruházatuk miatt, legalább alsó tagozatban nem? ( Hozzáteszem, minden a nevelésen múlik: de ez hiánycikk sajnos, azt kell hinnem.) Simicska-Nyerges: igen, talán. Sajnos. De még mindig nem értem: önmagában véve, mi a baj? A rendszerváltás után voltam alsós és nekem is kötelező volt a köpeny, talán másodikig. Senkinek sem volt nyűg, gond. A különbség köpeny és köpeny között annyi volt, hogy nekem konkrétan Balu Kapitányos volt, egy másik gyereknek Micimackós, a harmadiknak sima. Ez nem volt egy csöppet sem ciki. Szóval: hol is a gond?
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gondolataink témában
Szívesen látná Orbán Viktort köztársasági elnökként?
Szó sem lehet róla
Jobb lenne, mint miniszterelnökként
Teljesen hidegen hagy
Csak, ha nincs más elfogadható jelölt
Igen, alkalmas a posztra
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását