2024. április 19. - Emma

Party kétezer méteren

Január végén ismét egy kiváló francia síterep, Puy Saint Vincent ad otthont Európa egyik legnagyobb, végnélküli partykkal tarkított sí-, és snowbord fesztiváljának, a Snowattack-nek. Több mint 3500 fiatal, a nemzetközi és a magyar elektronikus-zenei élet sztárjai, őrületes sport programok: ez vár mindenkire január 26. és február 2. között.
2012. december 5. szerda 11:20 - HírExtra
A fesztiválokkal gazdagon tűzdelt nyári szezon mellett ma már annak sem kell nélkülöznie, aki korábban a havas-jeges időszakban csak sóvárogva nézett ki szobája ablakán. Immár ötödik alkalommal éve mozgatja fiatalok ezreit a téli sportokat és a partykultúrát elegyítő „sportbuli”, a Snowattack. Nem lesz ez másként 2013-ban sem, a különbség annyi, hogy a szervezői gárda immár a Sziget Szervezőiroda csapatával erősítve indul neki a jövő évi „hórohamnak”.

A legendás sítábor tehát először 2009-ben nyitotta meg kapuit, amikor is több mint 3000 fiatal szórakozott egy héten át, 1400-2700 méteren Puy Saint Vincentben. Ezután nem volt megállás, 2010-ben és 2011-ben szintén hatalmas sikerrel, a jól megszokott franciaországi faluban lett megrendezve a több ezer fiatalt megmozgató sí-, és snowboard fesztivál. 2012-ben két helyre is eljutott a partysíelés fogalma, egyrészről a franciaországi Les Orres-ba, másrészt pedig az ausztriai Zell am See-be.

2013-ban január 26-án indul a roham, és tart február 2-ig, nappal a szikrázó hegyoldal lankáin, éjszaka pedig a fergeteges partykon. Ez utóbbihoz már felsorakozott egy neves, nemzetközi és hazai fellépőkből álló előadó csapat, köztük a brit drum and bass kiválósága Dj Fresh, Messy Mc-vel kiegészülve. Szintén az Egyesült Királyságból érkezik a havas lankákra a technikai virtuóz James Zabiela és ott lesz a hópartyn a csapatós mixeiről elhíresült francia fiú, Sebastien Benett is.

Akinek ez még nem lenne elég, a napokban csatlakozott a külföldi line-up-hoz a lemezjátszók mögé Dimitri Vegas & Like Mike is akik az elmúlt évek során a Tomorrowland jelképeivé is váltak, a napokban egy újabb számmal jelentkeztek. Bár még a zenei felhozatal bővül, a hazai elektronikus szcénából is ott van már jónéhány név a fellépők közt.

Így – a teljesség igénye nélkül - Julia Carpenter, Karmatronic, Andro, Palotai, a Begi Compact Disco Dj Set, a Dublic, Karányi, az Animal Cannibals és Bernathy Zsiga is mixel a síelésből megtérő partyhadnak. Az is biztos ma már, hogy Majka & Curtis, mint a Snowattack “speciális” vendégei hozzák el legfrissebb és elhíresült zenéiket a francia síterepre, mitöbb, a Snowattack résztvevőivel közösen töltik el a hetet.

A MEEX nevéhez számos további téli élmény is kapcsolódik, így például szintén a kínálat egy családiasabb hópartyt ígér a 2007-ben életre hívott Gerlitzen partysítábor azoknak, akik szűkebb baráti, családi társaságban vágyják a téli sportokat, persze itt is esti parikkal fűszerezve. Bővebb információ a www.meex.hu oldalon.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását