2024. április 20. - Tivadar
Az MSZP szerint Magyarországon maffiamódszerekkel lopják az európai uniós és a közpénzeket, és emiatt például több ezer munkavállaló került lehetetlen helyzetbe – mondta Bangóné Borbély Ildikó szocialista országgyűlési képviselő szombati budapesti sajtótájékoztatóján.
2015. augusztus 15. szombat 12:47 - HírExtra
Az ellenzéki politikus ismertette az Első Magyar Környezettudatos Szociális Országos Szövetkezet (ESZOSZ) ügyét.

A szervezet egy uniós programban hátrányos helyzetű, alulképzett munkavállalók foglalkoztatását vállalta öt évre az észak-alföldi régióban, szerződést is kötött velük, ám az emberek nem kapnak fizetést. A cég 1,3 milliárd forintot kapott öt hónap alatt, ennek ellenére nem tud fizetni az embereknek és nincsenek irodái sem - mondta a képviselő, hozzátéve: ezzel a cég becsapott 2800 munkavállalót és lehetetlen helyzetbe hozta a családjukat is.

Az érintettek, éppen az érvényes szerződésük miatt, álláskeresési támogatást sem kaphatnak, így ma semmilyen bevételük nincs - közölte.

Többszáz feljelentés!

Az elmúlt hetekben ezrek keresték meg az ügyben az MSZP Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei szervezeteit, és több mint 500 feljelentést nyújtottak már be munkaügyi bírósághoz.

Utalt arra, hogy három hete írásbeli kérdéssel fordult Lázár Jánoshoz, a Miniszterelnökséget vezető miniszterhez, Varga Mihály nemzetgazdasági miniszterhez és Balog Zoltánhoz, az emberi erőforrások miniszteréhez. A válaszokból az derült ki, hogy „egyértelműen Orbán Viktor és Lázár János felelős a kialakult helyzetért” - fogalmazott, ezért az MSZP felszólítja őket, minél hamarabb rendezzék a lehetetlen helyzetbe hozott 2800 munkavállaló sorsát.

Közölte, pártja minden eszközt és jogi lehetőséget felhasználva igazságot akar szolgáltatni az embereknek, és feltette a kérdést: vajon hány hasonló, meg nem valósult pályázat lehet Magyarországon?
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását