2024. március 29. - Auguszta

A hónap vicce? A nagybirtokok aránya csökken a kormánypárt szerint

A Fidesz szerint működnek a földpolitikai reformok, amit az is mutat, hogy a nagybirtokok aránya egyre csökken, miközben a kisbirtokoké emelkedik, mint ahogy a családi gazdaságok és a fiatal gazdák száma is.
2015. augusztus 21. péntek 14:31 - HírExtra
A kormánypárt az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében reagált Sallai R. Benedek LMP-s országgyűlési képviselő napközben tartott sajtótájékoztatójára, ahol az ellenzéki politikus felszólította a kormányt, hogy mielőbb hozza nyilvánosságra az állami termőföldek értékesítéséről szóló álláspontját, döntéseit.

Munkahelyeket teremtenek...?

A Fidesz szerint a korábbi 600 helyett már 7500 gazda kapott lehetőséget a földművelésre, a magyar termőföldet alkotmány védi, az új földtörvény pedig garantálja, hogy a magyar földek döntő része helyben lakó gazdák és a családi gazdaságok használatában legyen, földet venni és bérelni is csak szigorú feltételekkel lehet. "Ezzel munkahelyeket teremtünk és megerősítjük a vidéki középosztályt" - fogalmaznak.

Álszent? Öniróniából elégtelen?

A kormánypárt emellett kitér arra is, miközben az ellenzéki képviselő "álszent módon a kormányzati földpolitikát szidja, egy átlagos földműves birtokának közel ötvenszeresét, 2325 hektárt akart a céghálóján keresztül megszerezni, hogy nagybirtok építésébe fogjon".

"Sallai R. Benedek hiába vár arra, hogy akkora állami földhöz jusson tulajdonosként, mint például az általa bérelt és megpályázott állami földek nagysága" - hangsúlyozza a Fidesz, majd megjegyzik, a polgári kormány földpolitikája a kisbirtokosokat és a családi gazdaságokat kívánja segíteni.
Forrás: MTI/HírExtra
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását