2019. július 16. - Valter

Meglopja az embereket a kormány?

Az LMP felszólítja a kormányt, hogy mielőbb hozza nyilvánosságra az állami termőföldek értékesítéséről szóló álláspontját, döntéseit.
2015. augusztus 22. szombat 11:53 - HírExtra
Sallai R. Benedek pénteki budapesti sajtótájékoztatóján emlékeztetett: a kormány a héten foglalkozott az ország termőföldmennyiségének mintegy tíz százalékát megközelítő, csaknem 400 ezer hektárnyi állami terület eladásának kérdésével.

Az LMP országgyűlési képviselője mielőbbi tájékoztatást sürgetett a megítélése szerint legalább négyezer milliárd forintos ügylet terveiről, amelyet nemcsak az elmúlt ötéves kormányzás, hanem az elmúlt húsz év legjelentősebb köztulajdon-lopásának tartott.

Hiányolta a nemzeti földalapról szóló, valamint a földforgalmi törvények módosításának kezdeményezését, megítélése szerint ugyanis a sarkalatos törvényeken változtatni kell az értékesítés lebonyolításához.

Arra is felhívta a figyelmet, hogy ha a földeket az eddigi híreknek megfelelően valóban licitálással értékesítik, akkor csak a nagybirtokosok tudnak vásárolni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását