2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Kutasd az űrt, a legvégső határt!

Kedvezményes ifjúsági és családi tagsággal is várja a Magyar Csillagászati Egyesület a csillagászat és az űrkutatás iránt érdeklődőket. Csatlakozzon Ön is az ország legnagyobb csillagászati közösségéhez!
2016. január 26. kedd 15:25 - HírExtra

 

Az 1946-ban alapított Magyar Csillagászati Egyesület hazánk legrégibb és legnagyobb létszámú csillagászati szervezete, melynek tagjai Magyarországon és a határon túl is tevékenykednek. Egyesületünk tudománynépszerűsítő és tehetséggondozó munkája mellett szervezi az amatőrcsillagász mozgalmat, koordinálja a megfigyelőmunkát, táborokat, országos bemutatókat és találkozókat szervez, továbbá üzemelteti az óbudai Polaris Csillagvizsgálót.

Magyar Csillagászati Egyesület hazánk legnagyobb csillagászati közössége. Kiadványokkal, honlapokkal rendezvényekkel, tanácsadással segítjük tagjainkat és minden érdeklődőt, hogy elmélyíthessék ismereteiket, megfigyeléseket végezhessenek, távcsövet építhessenek. Tagjaink illetményként kapják a Meteor című havi folyóiratunkat és a Meteor csillagászati évkönyvet. Helyi csoportjaink és szakcsoportjaink segítik a hasonló érdeklődési amatőrcsillagászok közös munkáját. Tagjaink kedvezményt kapnak a Budapesti Távcső Centrumban, a Puskás Fotó üzletében (Mammut bevásárlóközpont), továbbá a Pannon Csillagdában.

Csatlakozz hozzánk! Magyar Csillagászati Egyesület (www.mcse.hu)

A rendes tagdíj összege 2016-ra 7300 Ft. Rendes tagjaink illetménye a Meteor 2016-os évfolyama és a Meteor csillagászati évkönyv 2016 c. kötet. Szlovákiában, Romániában és Szerbiában élő tagtársaink számára a 2016-os tagdíj összege megegyezik a magyarországival, vagyis 7300 Ft (ezekbe az országokba meg tudjuk szervezni a Meteor és az Évkönyv alternatív kijuttatását). Más országokban élő amatőrtársaink számára az MCSE-tagdíj összege 17 500 Ft (a rendkívül magas postaköltségek miatt).

Az ifjúsági tagdíj összege a rendes tagdíj 50% (3650 Ft). Ezt a tagsági formát azok a fiatalok választhatják, akik 26. életévüket még nem töltötték be, és közoktatási vagy felsőoktatási intézmény nappali tagozatán tanulnak. Az illetménykiadványok megegyeznek a rendes tagságéval (Meteor folyóirat +Évkönyv). Budapestiek és környékbeliek részt vehetnek a Polaris Csillagvizsgáló ifjúsági szakkörének foglalkozásain, vidéki fiatalok pedig bekapcsolódhatnak helyi csoportjaink életébe. A kedvezményes ifjúsági tagságot csak Magyarország területére tudjuk biztosítani. 

A családi tagság az egy háztartásban élő, legfeljebb két felnőttre és két, 14. életévét még be nem töltött gyermekre vonatkozhat. A családi tagdíj összege a rendes tagdíj 150%-a (10950 Ft). A családi tagsággal a gyermekeket nevelő “csillagász családokat” kívánjuk támogatni. A tagilletmény 1 évfolyam Meteor és 1 kötet Meteor csillagászati évkönyv.

Forrás: csillagaszat.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását