2024. április 25. - Márk

Agrár-startup nyert DELFIN Díjat

DELFIN Díjat nyert a Videokontroll, a precíziós terményszárítást megvalósító innováció. A fejlesztés iránt egyre élénkebb a piaci és befektetői érdeklődés, jelenleg tőkebevonás előtt áll.
2016. június 15. szerda 14:51 - HírExtra

A Magyar Telekom által alapított DELFIN Díj a fenntartható fejlődés mellett elkötelezett, kimagasló teljesítményt felmutató vállalkozások elismerésére szolgál. A díjazott fejlesztés szemestermény szárítók biztonságos és minden korábbinál hatékonyabb működtetését teszi lehetővé.

Segítségével megelőzhetőek a szárítótüzek, egészségesebb, kevesebb toxint tartalmazó élelmiszer és takarmány állítható elő, kisebb energiaköltség és a korábbihoz képest csökkenő környezeti terhelés, alacsonyabb a CO2 kibocsátás mellett.

A rendszer utólag a keresztáramú szárítókba építhető be, mely után a kezelő minden fontos információt lát egy monitoron, ami a folyamat precíz irányításához kell. Az adatok interneten keresztül is láthatóak, sőt a tulajdonos egy mobil applikáció révén, telefonján is követheti a szárító működését.

Az első generációs Videokontroll-t a 80-as évek elején Speiser Ferenc mezőgazdasági szaküzemmérnök fejlesztette a Debreceni Egyetemmel közösen. Az akkori technológiát fejlesztette tovább harminc évvel később már két fiával közösen, családi vállalkozásként. Az innovációt már számos díjjal ismerték el.

A vállalkozás jelenleg tőkebevonás előtt áll, mellyel kapcsolatban előrehaladott tárgyalások folynak. A vállalkozás először a hazai piacon szeretne tovább erősödni, a későbbi tervek között a külföldi terjeszkedés is szerepe
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását