2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Dinnyenap!

Dinnyenapot rendeznek szombaton az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban, a vendégek kóstolhatnak a mézédes gyümölcsből és az is kiderül, idén ki lesz a legjobb dinnyesúlysaccoló.
2016. augusztus 6. szombat 14:35 - HírExtra

 

    Kodácz Csengele, az intézmény marketingvezetője az MTI-nek elmondta, hogy szombatra öt mázsa magyar dinnye érkezik az Emlékparkba a Békés megyei Pusztaottlakáról.

    A skanzen szegedi tanyáján délután Tamás Gábor dinnyeszobrokat farag, a malom előtt népi gyermekjátszó és kézműves-foglalkozás várja a legkisebbeket, a Nomád parkban pedig 10. századi mesterségeket - nemezelést, rokkázást, kézi orsózást, esztergálást - próbálhatnak ki a vendégek.

    Rendeznek dinnyesúlysaccoló-versenyt, melyen az lesz a győztes, aki legpontosabban meg tudja becsülni az előtte lévő dinnye súlyát. A legbátrabbak azt is kipróbálhatják, mennyit tudnak megenni fél óra alatt a gyümölcsből. A korábbi években akadt olyan versenyző, aki három kilogrammnál is több dinnyét elfogyasztott.

    A tanya udvarán sárgadinnyelekvár is fő majd. Ehhez az érett sárga húsú gyümölcsöt alaposan megmossák, a belét a magoktól megtisztítják, majd két centis darabokra vágják. Üstben állandó kevergetés mellett főzni kezdik, s amikor levet ereszt, kevéske citromhéjat és fél rúd vaníliát adnak hozzá. Ahogy a lekvár felére besűrűsödött, cukrot adnak hozzá, majd egy citrom levét, ami kellemes ízt ad a desszertnek és megőrzi világos színét is.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását