2024. április 19. - Emma

Ostoba címlappal támadja a Magyar Idők a Momentumot

Turbófokozatba kapcsolt a kormányzati álhírgyártás: már unalmas lemez, hogy Soros Györggyel akarnak tönkretenni bármilyen politikai kezdeményezést. A Vona Gábornál és a kegyvesztett Spéder Zoltánnál is a mára jól ismert receptet használta a kormány, amit most újra bevetnek.
2017. január 20. péntek 12:36 - HírExtra
 
Korábban a hatalom még arra sem figyelt, hogy az Origo címlapján díszelegjen órákig a hamis infó a Vona Gábor beszédének megzavarásáról, ami meg sem történt, sőt már azelőtt lehozták, hogy a Jobbik elnöke színpadra lépett volna.

A pénteki Magyar Idők címlapon hozza Pesti Srácok sztoriját, egy állítólagos informátorról, aki szerint a Momentum kommunistákkal működik együtt. Az ellenőrizetlen információt automatikusan átvette a Magyar Idők, amely gépiesen sorolja a lejáratókampányokban megszokott neveket, élükön Soros Györgyöt. Ezt már láttuk párszor: a napokban várható a Tények valódi tényeket mellőző riportja, aztán az Origo címlap is, menetrendszerűen.

Álcivil - és a CÖF akkor mi?


Eléggé furcsa a kormány kedvenc lapjától a “baloldali álcivil” szókapcsolat, miközben Orbán Viktor 1988 áprilisától maga is a Soros Alapítvány támogatásával működő Közép-Európa Kutatócsoport munkatársa volt. 1989 szeptemberétől 1990 januárig a Soros Alapítvány ösztöndíjával az oxfordi Pembroke College-ban az angol liberális filozófia történetét hallgatta, de tanulmányait az 1990-es magyarországi országgyűlési választás miatt félbeszakította.



A kormánypárt akkor nyúl az összes médiájában megjelenő álhírekhez, ha valós veszélyt érez. A Magyar Idők lejárató címlapja alapján elmondhatjuk, hogy a Momentum máris sikert ért el: a hatalom fél attól, hogy valaki végre tényleg meghallgatja az embereket, és saját gazdagodása helyett az ország valódi problémáival foglalkozik.

A Momentum

A Momentum nyílt politikai közösség, nem érdeklik a rendszerváltás óta az országot megosztó, korábbi, leszerepelt politikusok által létrehozott, valójában lényegtelen törésvonalak. Világnézettől függetlenül együttműködik mindenkivel, aki hajlandó végre tényleg tenni Magyarország sokmilliónyi csalódott szavazójáért, az ország felemelkedéséért. Haris Éva 24 székkel és kisasztallal támogatta célunkat: egy civil szervezetnek ilyen dolgokat is be kell szereznie, bár az adófizetők pénzéből működő Magyar Időknél érthetően nem gondoltak erre.

Az olimpiáról szóló népszavazás nemzeti ügy, a Momentum az első napon aláírást gyűjtött baloldali és jobboldali érzelmű emberektől egyaránt, akik maguk akarnak dönteni a jövőjükről. Február 17-ig lehet aláírni az íveket Budapest legforgalmasabb pontjain, részletes információk a Momentum honlapján a nolimpia.com-on.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását