2024. március 29. - Auguszta

Robbanóanyagok és fegyverek - nem kellett volna

Robbanóanyaggal, lőszerrel és lőfegyverrel visszaélés miatt vádat emeltek egy tatabányai férfi ellen, aki egy garázst megtöltő arzenált és robbanóanyag-készletet halmozott fel - tájékoztatta a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség hétfőn az MTI-t.
2017. március 27. hétfő 15:39 - HírExtra
 
Reszl Ildikó főügyész közölte: a 29 éves férfi rokona tatabányai garázsában robbantószereket, aknagránátokat, lőport, préselt TNT-t, aknavetőket, tüzérségi lövedékeket, valamint sérült gyújtószerkezettel ellátott aknavető- és tüzérségi gránátokat tartott.

A Tatabányai Járási és Nyomozó Ügyészség szerint a garázsban lefoglalt működőképes, robbanóanyagot tartalmazó tárgyak felrobbanásuk esetén ötszáz-ezer méter sugarú körben fejtették volna ki romboló hatásukat.

A rendőrség tavaly februárban három napig helyszínelt a tatabányai színház mögötti Liget soron található ingatlanban. A garázzsal szemközti házak lakói akkor az MTI-nek elmondták, hogy teherautó-számra szállították el a tárgyakat, köztük egy akkora bombát, amelyet csak több ember tudott kocsira rakni.

A gyanúsított budapesti lakásában lőfegyvert, gépágyú-zárszerkezetet, töltényeket, valamint katonai pirotechnikai eszközöket foglaltak le. A nyomozók a férfi 26 éves lánytestvérének tatai házában gépkarabély- és egyéb töltényeket, valamint robbanóanyagot tartalmazó kézigránátot is találtak.

A gyanúsítottat korábban ugyanilyen bűncselekmények miatt felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték, de a megalapozott gyanú szerint a próbaidő lejárta után ismét hosszabb időn át szerzett be robbanóanyagokat és haditechnikai eszközöket.

Az ügyészség az előzetes letartóztatásban lévő férfi és szabadlábon lévő lánytestvére ellen robbanóanyaggal, lőszerrel és lőfegyverrel visszaélés miatt emelt vádat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását