2024. április 19. - Emma
Az Európai Bizottság ma hivatalosan is bejelentette, hogy kötelezettségszegési eljárást indít Magyarországgal szemben a külföldről támogatott civil szervezeteket megbélyegző törvény miatt.
2017. július 14. péntek 10:11 - HírExtra
 



“A civiltörvény célja, hogy megbélyegezze és démonizálja a civileket. A Bizottság mai üzenete egyértelműen jelzi, hogy ez nem elfogadható az EU-ban, és biztosak vagyunk benne, hogy ezzel a bíróságok is egyet fognak érteni.” - mondta Iverna McGowan, az Amnesty International brüsszeli irodájának vezetője.

“Az Amnesty International egészen addig nem tesz eleget a törvény előírásainak, ameddig arra a bíróság nem kötelezi. A törvény durván sérti az uniós szabályokat és az egyesüléshez való jogot. Magyarországnak hatályon kívül kell helyeznie még mielőtt további károkat okoz a civil szervezetekben és az általuk nyújtott fontos szolgáltatásokban is.”

A külföldről támogatott szervezetek számára ennek a bejelentésére nyitva álló határidő tegnap (július 12.) járt le. Az Amnesty International Magyarország tagjai egyhangúan úgy döntöttek, hogy az egyesület nem tesz eleget a törvény előírásainak és az Alkotmánybírósághoz fordul.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását