2024. április 19. - Emma

Netanjahu Magyarországon

Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök magyarországi látogatása valóban történelmi, hiszen harminc év után jár ismét magas rangú izraeli vezető Magyarországon - közölte a Századvég külügyi igazgatója az M1 aktuális csatorna kedd reggeli műsorában.
2017. július 18. kedd 11:03 - HírExtra


Szabó Dávid elmondta, Izrael világpolitikai jelentőségű tényező, Magyarország egyik legfontosabb transzatlanti szövetségese, és harmadik legnagyobb külföldi tőkebefektető Magyarországon.

Emellett pedig az izraeli miniszterelnök a világpolitika egy ismert és határozottan fellépő politikusa, aki saját országában nagyon sikeres - tette hozzá.

Mint mondta, a magyar kormány külpolitikájából kitűnik, hogy Magyarországnak elemi gazdasági érdeke az Izraellel való jó és dinamikusan bővülő kapcsolat fenntartása.

Izrael a Közel-Kelet meghatározó állama, és az elmúlt 3-4 év európai biztonságpolitikai fejleményei - illegális bevándorlás - részben a közel-keleti instabilitásnak is köszönhető, ennek megfelelően Magyarországnak ebben a térségben minden komoly és fajsúlyos partnerét meg kell becsülni ahhoz, hogy ezeket a kiváltó okokat meg tudja szünteti - fejtette ki a szakember.

Magyarország számára Izrael azért is fontos partner, mert Európában itt él a harmadik legnagyobb zsidó közösség, amely reneszánszát éli mind gazdasági, mind társadalmi, kulturális értelemben - mondta.

A szakember úgy véli, az, hogy az izraeli külügyminisztérium "korrigálta" Izrael budapesti nagykövetének álláspontját a Soros Györgyöt ábrázoló plakátokkal kapcsolatban, megmutatta hogy Izrael és Magyarország egyaránt ellenáll annak a törekvésnek, hogy "egyes nemzetközi civil szervezetek", illetve a mögöttük álló finanszírozók bárkit antiszemitának, rasszistának állítsanak be, aki az ő érdekeikkel ellentétes politikát folytat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását