2024. április 20. - Tivadar

Gyurcsány: Ne szégyelljük magyarságunkat!

Magyarságuk vállalására buzdította hallgatóságát csütörtöki kazincbarcikai lakossági fórumán a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke.
2017. szeptember 15. péntek 12:51 - HírExtra
 
"Ne engedjük meg, hogy mások mondják meg, (...) jó magyarok vagyunk, vagy sem" - fogalmazott Gyurcsány Ferenc az "Orbán vagy Európa? Válassz!" kampánya keretében a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei városban mintegy háromszáz ember előtt.

Hozzátette: "szeretjük a hazánkat", ám "szerintünk ez az ország sokkal jobb is lehetne; nem az országra haragszunk, hanem azokra, akik ilyenné tették". "Ne szégyelljük magyarságunkat", hiszen vannak sikereink, csak azt, "ami velünk most történik" - mondta.

Azokra "haragszunk, akik nem értik, hogy ez az ország sokkal jobb, élhetőbb, nyugodtabb is lehetne", ha a kormány másképp vezetné - hangoztatta az ellenzéki politikus, volt kormányfő. Mint mondta, a következő választás fő kérdése és tétje: "Orbán vagy Európa".

Kijelentette: az lenne a kívánatos, ha a politika mégsem erről szólna, hanem például az adó-, az iskola- vagy a nyugdíjrendszer átalakításáról. "Vannak olyan szerencsés országok, ahol erről szól a politikai vita" - jegyezte meg.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását