2024. március 28. - Gedeon, Johanna

"Milliárdokat spórol a kormány a gyerekeken"

Az MSZP szerint ezen a nyáron is milliárdokat spórolt a rászoruló gyermekek ingyenes étkeztetésén a kormány, mert 208 ezer gyermekből 80 ezer nem kapta meg az egyszeri napi meleg ételt.
2017. szeptember 22. péntek 14:29 - HírExtra
 
Bangóné Borbély Ildikó, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője pénteken Budapesten, sajtótájékoztatón azt mondta, csaknem kétmilliárd forintot spórolt a rászoruló gyermekeken a kormány.
Hozzátette: 2014-ben 2,6 milliárd, 2015-ben 3,7 milliárd, tavaly pedig 1,6 milliárd forint volt ez az összeg.

Az ellenzéki politikus felszólította a kormányt, hogy ne csinálja tovább ezt "az aljasságot", ne viselkedjen így tovább a gyerekekkel.

Bangóné Borbély Ildikó hétfőn a parlamentben azonnali kérdést tesz fel Balog Zoltánnak, az emberi erőforrások miniszterének a gyermekétkeztetésről.

Az MSZP-s képviselő azt mondta, hétfőn ismét benyújtja a tavasszal már lesöpört törvénymódosítását, amely biztosítaná, hogy a kormány a gyermekétkeztetésre szánt összeget csak a gyermekekre költheti.

Kérdésre válaszolva közölte, a Nemzetgazdasági Minisztérium és az Emberi Erőforrások Minisztériuma mérte fel, hogy az iskolákban hány hátrányos helyzetű gyermek van.

Ha tudják, hogy 208 ezer rászoruló gyermek van, akkor miért kellett a törvénybe belerakni azt a félmondatot, hogy a szülőnek kérnie kell az ingyenes étkezést - tudakolta. Szerinte azért fogalmazták így meg a törvényt, mert a kormány tudatosan spórolni akart ezzel az összeggel.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását