2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Karate vb-t rendeznénk

A magyar szövetség beadta a jelentkezést a 2022-es karate-világbajnokságra.
2017. november 1. szerda 14:23 - HírExtra
 
Mészáros János, a Magyar Karate Szövetség (MKSZ) elnöke az MTI-nek hazaérkezését követően elmondta, a sportág múlt heti spanyolországi korosztályos vb-jén, Tenerifén tudatta hivatalosan Magyarország rendezési szándékát a nemzetközi szövetség (WKF) illetékeseivel, s igyekezett támogatókat gyűjteni a törekvés sikeréhez.

"Ez persze még csak az első lépés" - jelentette ki az MKSZ vezetője. "Az biztos, hogy mi vagyunk az első jelentkezők, de még jöhetnek vetélytársak, hiszen döntés a házigazdáról csak egy év múlva, a madridi vb-n fog születni" - mondta, hozzátéve, hogy részletes anyagot kell beadniuk minden fontos adattal, leírva, hogy miképpen akarnak és tudnak megfelelni az amúgy igen szigorú rendezési feltételeknek.

A karate a 2020-as tokiói nyári játékokon mutatkozik be az ötkarikás programban, így Magyarország két évvel a japán eredetű küzdősport olimpiai debütálása után lenne vendéglátója a felnőtt világbajnokságnak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását