2024. április 19. - Emma

Akár ránk is vonatkozhat amit Donald Tusk mondott

Élesen bírálta a varsói vezetés politikáját vasárnap Donald Tusk, az Európai Tanács lengyel elnöke, aki szerint az elmúlt évek lengyelországi fejleményei tökéletesen illeszkednek Oroszország terveibe.
2017. november 20. hétfő 07:22 - HírExtra
 
"Feszült vita Ukrajnával, elszigetelődés az Európai Unión belül, elmozdulás a jogállamiságtól és a bírói függetlenségtől, támadás a nem kormányzati szektor és a szabad sajtó ellen. A kormánypárt stratégiájáról vagy a Kreml tervéről van szó? A kettő túlságosan hasonló ahhoz, hogy nyugodtan aludhassunk" - írta az egykori lengyel miniszterelnök a Twitteren.

Válaszüzenetében Beata Szydlo lengyel miniszterelnök azzal vádolta Tuskot, hogy az Európai Tanács elnökeként semmit nem tett az országért, pozícióját arra használja fel, hogy támadja a lengyel kormányt, támadja Lengyelországot.

Februárban az uniós tagállamok közül egyedül Lengyelország szavazott az ellen, hogy Donald Tuskot két és fél évre újraválasszák az Európai Tanács élére.

Az utóbbi években számos bírálat érte a 2015-ös lengyelországi választások nyomán abszolút többséghez jutott Jog és Igazságosság (PiS) pártot, elsősorban amiért szorosabb ellenőrzés alá vonta a közmédiát, és korlátozta az alkotmánybíróság hatáskörét. Varsó szerint a törvénymódosítások tökéletesen megfelelnek a jogállamiság elveinek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását