2024. március 29. - Auguszta

Szerdán átadják az Arany Medálokat

Szerdán adják át a közönség által odaítélt Arany Medál díjat: az elismerést Nádas Péter író, Enyedi Ildikó filmrendező, Piros Ildikó, Schneider Zoltán és Huszárik Kata színművész, valamint ifj. Vidnyánszky Attila színművész-rendező veheti át a Bethlen Téri Színházban.
2017. december 12. kedd 10:24 - HírExtra
 
A közönségdíjat Mészáros Márton kulturális újságíró alapította. Az idei a kilencedik év, amikor a közönség döntött arról, hogy kik kapják az elismeréseket - olvasható a Bethlen Téri Színház MTI-hez eljuttatott közleményében.

Mint írják, a díjátadó házigazdája Juhász Anna irodalmár, kulturális menedzser, Juhász Ferenc költő lánya lesz, a gálán a Blahalouisiana zenekar énekesnője, Schoblocher Barbara és basszusgitárosa, Jancsó Gábor önálló akusztikus műsorukkal köszöntik a díjazottakat.

Az év írójának Nádas Pétert, az év filmrendezőjének Enyedi Ildikót választotta a közönség. Piros Ildikó színművész az Arany Medál életműdíjat veheti át szerdán.

Schneider Zoltán Az év színésze, Huszárik Kata Az év színésznője Arany Medál díját kapja, a legígéretesebb fiatal tehetségnek járó elismerést pedig ifj. Vidnyánszky Attila veheti át.

A díjat - amely nem jár pénzjutalommal - hat kategóriában szavazza meg a közönség. Az Arany Medál-díjra bárki leadhatta szavazatát az interneten, valamint a Bethlen Téri Színházban kijelölt szavazófelületen.

A közönségnek egy hónap állt rendelkezésére, hogy november 29-ig online elküldje szavazatát. A díj létrehozásakor megfogalmazott feltételek szerint kizárólag élő személyre lehetett szavazni, és az elmúlt év alkotásaihoz, írók esetében kötetmegjelenéshez, színészeknél, rendezőknél pedig filmben, színpadi darabban nyújtott közreműködéshez kötött az érvényes szavazat - olvasható a közleményben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását