2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Arat a kegyes halál Hollandiában

Csaknem hétezer embert "segítettek a halálba" tavaly Hollandiában, ami azt jelenti, hogy nagyjából 8 százalékkal nőtt az eutanáziát igénybe vevők száma a 2016-os adatokhoz képest - közölték a helyi hatóságok szerdán.
2018. március 7. szerda 09:57 - HírExtra
 
A "kegyes halál" az összes haláleset körülbelül 4 százalékát tette ki 2017-ben. Ez a hivatalos adatok szerint 6585 esetet jelent.

Az értékelésben a holland társadalom öregedését és az orvosok növekvő hajlandóságát jelölték meg az esetszám emelkedésének lehetséges magyarázataként. Szakértők szerint ez a trend a jövőben is folytatódni fog.

Az eutanáziát igénybe vevők legnagyobb csoportját, közel 90 százalékát a gyógyíthatatlan, végstádiumú rákbetegek, a szívbetegek, valamint a súlyos idegrendszeri betegségekben szenvedők alkották. Az esetek többségében az otthonukban "segítették halálba" a betegeket, akiknek a legtöbbje 70 év feletti volt.

A világon elsőként Hollandiában, 2002 áprilisában legalizálták az eutanáziát, amelynek végrehajtását azonban szigorú szabályokhoz kötik. Az önkéntes halált azoknak a betegeknek engedélyezhetik, akik szinte elviselhetetlen fájdalmakkal járó gyógyíthatatlan betegségben szenvednek, és az eutanáziát még teljesen tiszta tudatállapotban kérelmezik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását