2024. március 29. - Auguszta

Jobbik: stadionok helyet egészségügy

A Jobbik értékelése szerint a presztízsberuházásokra fordított források töredékéből megoldható lenne az, ami ma pénzkérdés az egészségügyben.
2018. március 7. szerda 07:09 - HírExtra
 
Varga-Damm Andrea, az ellenzéki párt országgyűlési képviselőjelöltje keddi budapesti sajtótájékoztatóján mindennaposnak nevezte a problémákat az ágazatban. Példaként hozta a mobil konténerben végzett CT-vizsgálatokat, a kórházi fertőzéseket, illetve azt, hogy a miskolci kórház sugárterápiás készülékére zálogjoga van a banknak.

A politikus számításai szerint a kormány 515 milliárd forintot költött stadionokra, a várberuházásra és plakátkampányokra, s ez az összeg fedezte volna 515 sugárterápiás készülék vagy 4200 CT árát, illetve lefedné 7000 egészségügyi dolgozó 10 éves járulékát és bérét. A forrásból növelni lehetett volna az ágazati dolgozók számát, illetve itthon lehetett volna tartani őket - vélekedett.

Varga-Damm Andrea párhuzamot vont azzal is, hogy Magyarországra az elmúlt 12 évben 10 ezer milliárd forint uniós forrás érkezett, ami megegyezik a második világháború után Németországnak juttatott Marshall segéllyel. A német gazdaság ebből talpra állt és megerősítette alapjait, míg Magyarországon alig változott valamit - mondta a Jobbik jelöltje.

Szerinte ma nem a humánerőforrás a fontos, hanem az, hogy üzleti körök és politikusok haszonélvezői legyenek egy-egy döntésnek. A Jobbik ezt megfordítaná és az embereket állítaná a középpontba - közölte.

A politikus kérdésre nehezen elképzelhetőnek nevezte, hogy pártja részt venne egy esetleges baloldali tüntetésen március 15-én. Mint mondta, saját programokkal töltik a napot, a megemlékezésen túl a Jobbik jelöltjei esküt tesznek a Szent Koronára.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását