2024. március 29. - Auguszta

Kedden jön a hokis-film

Kedden 19 órakor lesz látható a Sport 1 TV-n "A mi Szapporónk" című film, amely bemutatja a magyar jégkorong-válogatott feljutását a világelitbe a 2008-as világbajnokságon.
2018. április 16. hétfő 13:38 - HírExtra
 

Gallai László filmjében a nemzeti együttes játékosai idézik fel karrierjük kezdetét, továbbá edzőkkel, szakmai vezetőkkel és szakértőkkel emlékeznek vissza az 1998-as C-csoportos vb-től a tíz évvel későbbi japán tornán át az ifjabb Ocskay Gábor haláláig és a 2009-es svájci A-csoportos vb-ig tartó időszakra.

"Szapporo csak a csúcsa a csapat történetének, s ez a játékosok pályafutásával kezdődött" - mondta az egyórás film szerkesztő-rendezője az MTI-nek, aki hangsúlyozta, ez volt a kedvenc munkája, amelyet a Sport TV-nél csinált. "Hangulatot kerestem, azt kértem tőlük, hogy sztorikat meséljenek, érzéseket mondjanak el, emlékkel jöjjenek elő".

Gallai László kifejtette, mindenki készségesen és lelkesen vállalta a szereplést, bár volt, akivel viszonylag nehezen sikerült egyeztetni az időpontot.

"De igazából csak az volt a nehéz, hogy sok embernek kellett beleférnie az időbe" - szögezte le.

Legérdekesebbnek a volt szövetségi kapitánnyal, Pat Cortinával készült interjút tartja, amelyet személyesen nem tudtak összehozni, így előre egyeztetett kérdésekből a szakvezető jelenlegi klubjának médiastábja vette fel a beszélgetést.

"Így is talán a film egyik legjobb interjúja keletkezett belőle. Nagyon összeszedetten és őszintén beszélt, azt éreztem, hogy nagyon szeretne erről beszélni" - mondta Gallai, aki kitért rá, számos értékes gondolat nem fért bele a filmbe idő hiányában.

A vasárnap kezdődő divízió I/A-s vb előtti utolsó felkészülési mérkőzését szerdán a Vasas Jégcentrumban az ukránok ellen játssza Jarmo Tolvanen szövetségi kapitány együttese - egy nap híján tíz esztendővel azután, hogy a szapporói torna utolsó meccsén 4-2-re nyertek a magyarok, s ezzel biztosították feljutásukat az A-csoportba.

A jövő szombatig tartó vb-n a harmadik vonalból feljutott Nagy-Britannia mellett a világelitből kiesett Olaszország és Szlovénia, valamint Lengyelország és Kazahsztán lesz a magyar együttes ellenfele a Papp László Budapest Sportarénában.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását