2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Tom Odell a Barba Negrában

Tom Odell éppen fellép a Madison Square Gardenben Billy Joellel, Sir Elton Johnnal ebédel, harmadik albumának októberi megjelenését készíti elő, és közben egy vadonatúj koncertet rak össze az új turnéra. Nemsokára Magyarországra is ellátogat.
2018. szeptember 4. kedd 15:09 - HírExtra
Bemutatkozó Songs From Another Love anyaga rögtön elnyerte 2012-ben az egyik legnevesebb angol zenei díjat, a BRITs Critics’ Choice Award-ot.

Tom Odell Sir Elton John zenéjén nőtt fel, de saját bevallása szerint David Bowie, Jeff Buckley, Bob Dylan, Arthur Russell, Leonard Cohen, Leon Russell, Billy Joel, Randy Newman, Tom Waits, Rodríguez és Bruce Springsteen dalai is hatással voltak rá.

Tom Odell Chichesterben született, repülőgép pilóta édesapa és általános iskolai tanár édesanya fiaként. Gyermekkora egy részét Új-Zélandon töltötte, édesapja munkájának köszönhetően. Klasszikus zongoraképzést kapott, és már 13 évesen dalokat írt, de nem mondta el senkinek, mert úgy érezte, hogy ez egyáltalán „nem menő”.

Miközben megpróbált bejutni a Liverpool-i zeneakadémiára, gyakran vett részt tehetségkutató esteken, ahol „megtanulta, hogy lépjen fel és melyik dalok működnek”.

Még csak 22 éves volt, amikor Lily Allen felfedezte, aki szerint Tom „színpadi energiája David Bowie-ra emlékeztet”.

Debütáló lemeze vezette az angol slágerlistát, és azóta is lányok milliói őrülnek meg érte és jellegzetes hangjáért. Előadói képességeit pedig az egész világon elismerik.

És most a magyar rajongók legnagyobb örömére, végre Budapesten is fellép 2019. február 8-án a Barba Negra Music Club színpadán!
Forrás: Livenation
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását