2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Theresa May brit miniszterelnök több javaslatot is benyújtott a Brexittel kapcsolatban, de a brit parlamentben jelenleg semmilyen megállapodástervezetnek nincs többsége - mondta Gálik Zoltán, a Budapesti Corvinus Egyetem docense az M1 aktuális csatornán csütörtökön.
2018. szeptember 27. csütörtök 14:05 - HírExtra
  

A brit Munkáspárt megüzente Theresa Maynek, lesöpri minden olyan javaslatát, ami nem egyezik a Munkáspárt hat pontjával, amelyben kiemelten fontos az együttműködés folytatása az Európai Unióval és a közös piac fenntartása - fűzte hozzá.

Gálik Zoltán elmondta: egyrészt, ha ez megtörténik, a miniszterelnök - aki kisebbségben maradt saját kormányában - a Munkáspárttól sem kapna támogatást, másrészt ha a Munkáspárt mégis támogatja a javaslatokat, azt a kormánypárt nem fogadná jól, és talán új vezetőt választana.

Légikáosz

Komoly kockázatokat jelentene rövid távon számos nagy európai légitársaság, köztük a Wizz Air számára, ha Nagy-Britannia úgy lép ki az Európai Unóból, hogy nem sikerül megállapodásra jutnia az EU-val a jövőbeni kereskedelmi kapcsolatrendszer feltételeiről - áll a Moody's Investors Service csütörtökön Londonban ismertetett átfogó tanulmányában.

A 17 oldalas elemzésben a nemzetközi hitelminősítő hangsúlyozza ugyanakkor, hogy a Wizz Air és a többi hasonló profilú, alacsony költségű légitársaság a múltban is sikeresebbnek bizonyult az utasszám fenntartásában, sőt növelésében sokkhelyzeti körülmények közepette, mint a hagyományos légitársaságok.


A Moody's kiemeli: a Wizz Air, az easyJet és különösen a Ryanair közismert arról, hogy akár néhány hét alatt "kíméletlenül felszámolja" a nem kifizetődő járatokat.

 
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását