2024. március 29. - Auguszta

Szíria és Ukrajna lesz a téma

Ukrajnáról és Szíriáról is tárgyalhat majd szerdai szentpétervári találkozója során Vlagyimir Putyin orosz államfő és Sebastian Kurz osztrák kancellár - közölte Jurij Usakov, az orosz elnök külpolitikai tanácsadója újságírókkal kedden Moszkvában.
2018. október 3. szerda 10:30 - HírExtra
 

Rámutatott, hogy mivel az idei év második felében Ausztria az Európai Unió soros elnöke, a nemzetközi és regionális kérdések sora mellett nyilvánvalóan szó lesz Oroszország és az EU viszonyáról.

Putyin csütörtökön és pénteken megtartandó indiai látogatásával kapcsolatban megerősítette, hogy az orosz elnök több mint 5 milliárd dollár értékű szerződést fog aláírni Narendra Modi indiai kormányfővel Sz-400-as légvédelmi rakétarendszerek szállításáról. Kijelentette, hogy a négy fregatt eladásáról szóló megállapodást még nem véglegesítették, de a két vezető tárgyalásainak eredményeként várhatóan több mint 20 megállapodást fognak véglegesíteni a "különlegesen privilegizált stratégiai partnerség" bővítése keretében.

Usakov arról is beszámolt, hogy a Kreml apparátusa Abdel Fattáh esz-Szíszi egyiptomi elnök látogatásának előkészítésén dolgozik. A látogatás időpontját később jelentik be. Korábbi lapértesülések szerint Szíszi Szocsit készül felkeresni.

Az orosz vezető külpolitikai tanácsadója nem zárta ki annak lehetőségét, hogy Putyin az év vége előtt ismét találkozzon Recep Tayyip Erdogan török elnökkel. Nem mondta el, hogy kétoldalú találkozóra gondol-e, de elmondta, hogy folytatódik egy Szíria ügyében megtartandó orosz-török-német-francia csúcs előkészítése. Usakov szerint a helyszín feltehetően Isztambul lehet, az időpontot a felek együttműködési hajlandósága esetén később jelentik majd be.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását