2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Feltörték a republikánusok rendszerét

Ismeretlen hekkerek behatoltak az amerikai republikánusok képviselőházi bizottságának (NRCC) számítógépes rendszerébe a 2018-os félidős választások idején - jelentette be Ian Prior, a bizottság szóvivője kedden.
2018. december 5. szerda 10:14 - HírExtra
 

"A bizottság kiberbiztonsága kiváló, és amint értesült a támadásról, azonnal jelentette a Szövetségi Nyomozó Irodának (FBI), amely jelenleg is nyomozást folytat az ügyben" - olvasható a szóvivő által kiadott közleményben. Ian Prior ugyanakkor hozzátette: a nyomozás érdekében további részletekkel nem szolgálnak.

A Politico című lap információi szerint a hekkerek kiléte ismeretlen, ellopott jelszavakkal törték fel a számítógépes rendszert, ám végül nem sikerült hozzáférniük a republikánus hálózat adataihoz. A bizottság számítógépes biztonsággal foglalkozó szakemberei már áprilisban észlelték a behatolási kísérleteket, megindult a belső vizsgálat, és már akkor értesítették az FBI-t.

A lap ugyanakkor megjegyezte: a Republikánus Párt képviselőházi vezető politikusai mindaddig nem is tudtak az illetéktelen behatolásról, amíg a Politico stábja nem értesítette erről a kongresszusi bizottság tisztségviselőit. A Republikánus Kongresszusi Bizottság egyezteti és hangolja össze a republikánus képviselők választási kampányait.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását