2024. április 18. - Andrea, Ilma

Dzsessz - a Sárik Péter Trió új lemeze!

Harmadik Jazzkívánságműsor lemezét készítette el a Sárik Péter Trió. A formáció ezúttal kizárólag magyar pop-rock dalokat dolgozott át, valamennyit Falusi Mariann énekli, az album bemutatója pénteken lesz a MOM Kulturális Központban (MOMKult).
2018. december 13. csütörtök 13:09 - HírExtra
 

A trió az elmúlt évtizedek hazai slágereiből válogatott és ültette át azokat saját arculatára. A Jazzkívánságműsor magyarul című lemezen tizenöt dal található, mindegyik más időszakból és más stílusból - olvasható a lemez ajánlójában.

A CD-n a Locomotiv GT két száma (Nem adom fel, Viktória) is elhangzik; Falusi Mariann az elmúlt évtizedben többször dolgozott együtt Presser Gáborral, tavaly közös lemezt is megjelentettek 13 dalunk címmel.

Felkerült az anyagra a Hobo Blues Band (A felszarvazottak balladája), a Quimby (Autó egy szerpentinen), a KFT (Balatoni nyár), a Kispál és a Borz (Csillag vagy fecske), Caramel (Lélekdonor), az Anna and the Barbies (Márti dala), a Tankcsapda (Mennyország Tourist), a Bikini (Mielőtt végleg elmegyek), a Republic (Szeretni valakit valamiért), a Magna Cum Laude (Vidéki sanzon); az elmúlt években feltűnt előadók közül a Margaret Island (Nem voltál jó) és Pápai Joci (Origó) egy-egy feldolgozott dala is.

Sárik Péter zenekara 2010-ben kezdte a Jazzkívánságműsor című koncertsorozatot a Budapest Jazz Clubban akkor indult havi klubjuk keretében.

"Az eddig feldolgozott közel kétszáz sláger közül szinte valamennyit a koncerteken a közönség által megfogalmazott kívánságokra készítettük el. Nyitottak vagyunk mindenre, de azért mulatós zenét nem fogunk dzsesszesíteni. Az átiratoknál figyelünk arra, hogy a művek eredeti üzenete, hangulata megmaradjon. Emellett fontos, hogy hozzátegyünk valami egyéni ízt, amitől új értelmet nyer a szerzemény" - mondta Sárik Péter korábban az MTI-nek.

Az első Jazzkívánságműsor-lemez 2012-ben jelent meg, a második két évre rá - mindkettő külföldi pop-rock slágerek dzsesszfeldolgozásaival. Az első anyag instrumentális volt, a másodikon szereplő dalok mintegy felén Micheller Myrtill énekelt.

A 2007-től működő Sárik Péter Trió, amelyben az alapító Sárik Péter mellett 2012 óta Fonay Tibor nagybőgős és Gálfi Attila dobos játszik, eddig nyolc stúdióalbumot készített. A legutóbbi, X Bartók című a dzsessz nyelvére átültetve mutatja be Bartók Béla műveit. A 46 éves Sárik Péter dzsesszzongorista, zeneszerző több mint másfél évtizede meghatározó szereplője a hazai zenei életnek. Saját zenekari munkái és közreműködései mellett három teljes anyagot írt a Recirquel Újcirkusz Társulat darabjaihoz.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását