2024. március 29. - Auguszta

A The New York Times kritikusa rajong az ŰrDongóért

Ha a világ egyik legtekintélyesebb lapjának – pontosabban annak kritikusának – nagyon tetszik egy film, az már valami. Márpedig Glenn Kenny ezzel a címmel indít a The New York Timesban: „Végre egy Transformers-film, ami tényleg jó”. Aztán így kezdődik a kritika: „Lehet-e jó egy Transformers-film? Úgy látszik, igen – ha teret engednek a megfelelő tehetségeknek”.
2018. december 22. szombat 14:20 - HírExtra
 
A szónoki kérdésben rejlő enyhe malícia annak tudható be, hogy a legutóbbi Transformers-mozi nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket – a stúdiófőnökök éppen ezért döntöttek úgy, hogy merész húzással újrakezdik az egészet, és az előző öt Transformers-produkciót rendező Michael Bay után egy szerzői filmesre bízzák ŰrDongó, a sárga robot eredettörténetét.

Travis Knight (Kubo és a varázshúrok) jó választásnak bizonyult Kenny szerint, mert okos és hiteles történetet kanyarított az űrből érkezett vándor és a rátaláló kamaszlány (Hailee Steinfeld) barátságából. Kennynek a forgatókönyv is nagyon tetszik, és megtalálja a párhuzamot E.T. és ŰrDongó sztorija között. (A kapocs Steven Spielberg, aki az E.T.-nek rendezője volt, és a mind a hat Transformers-mozit executive producerként jegyzi.) Steinfeld alakítása pazar a kritikus szerint, nagyon bejön neki a nyolcvanas évek hangulata is, a különféle filmes és popkulturális kikacsintásoktól pedig teljesen el van ragadtatva.

Kenny a végére már maga is kissé megriadni látszik attól, hogy komoly kritikus létére ennyire lelkesedik egy Transformers-filmért, ezért siet megjegyezni, hogy egy brooklyni moziban, a saját, nehezen megkeresett pénzén vett jeggyel látta a produkciót, és azt konstatálta, hogy a többi – civil – néző is remekül szórakozott. Mi több, és itt átadjuk a szót neki: „Esküszöm, hogy ezt nem csak kitalálom, de az egyik polgártárs megjegyezte: »ez sokkal jobb, mint egy Michael Bay-film!«”.
Forrás: UIP
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását