2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Ellenzéki összefogás?

A Liberálisok főpolgármester-jelöltje szerint olyan széleskörű együttműködés körvonalazódik az ellenzéki oldalon, amely már túlnyúlik az ellenzéki pártokon, mivel a politikai réteg kiegészül a civil és szakszervezeti társadalmi réteggel.
2019. január 7. hétfő 11:06 - HírExtra
 

Sermer Ádám hétfőn az M1 aktuális csatornán azt mondta, az ellenzéki pártok, a civilek és a szakszervezetek együttműködésével még az illiberális kormányt is hátralépésekre lehet késztetni.
Az ellenzéki főpolgármester-jelölt kiválasztásáról azt mondta, ha megfelelő együttműködést tudnak kialakítani egy ember mögött, akkor egészen biztosan ő lesz a következő főpolgármester, a kérdés, hogy ezt az együttműködést hogyan alakítják ki.

Fontos továbbá a közös tartalom kialakítása, mert olyan jelöltre van szükség, aki képviselni tudja az összes liberális-demokratikus elképzelést, amelyeket közös nevezőként tudnak megjelölni - tette hozzá a politikus.

Sermer Ádám a műsorvezető kérdésére elmondta az ellenzék öt pontját is: követelik a "rabszolgatörvény" azonnali eltörlését, kevesebb rendőri túlórát, független közmédiát, független bíróságokat akarnak, valamint Magyarország csatlakozását az európai ügyészséghez.

A műsorvezető azon felvetésére, hogy ezt békés körülmények között is meg lehet tenni, azt mondta, békés körülmények között sokkal egyszerűbben meg lehetett volna ezt ejteni úgy is, ha a parlamenti képviselőket beengedték volna a műsorba, és nem kellett volna fegyveres biztonsági őröknek földre teperniük és erőszakkal kidobniuk parlamenti képviselőket.

A műsorvezető szerint az öt pont elhangzása műsorszerkesztési kérdés, ha beengedik az ellenzéki politikusokat, akkor bármikor, bárki megjelenhetne és mondhatná, hogy be akar ülni a stúdióba. Hozzátette, hogy a képviselőknek joguk volt bejönni a székházba, de nem volt joguk megzavarni egy közérdekű üzemet.

Sermer Ádám szerint a parlamenti képviselők a társadalom bizonyos szegmenseit képviselik, és ha úgy gondolják, hogy fontos értesíteniük valamiről a társadalom széles rétegeit, akkor a közmédiának kutya kötelessége ezt lehetővé tenni.

A liberális politikus arra a kérdésre, hogy lefeküdt volna a padlóra egy jó kép kedvéért, azt mondta, a parlamenti képviselőknek kötelességük használni a szimbólumokat, ugyanakkor nagyon kell vigyázni is a használatukkal, de békésen fel lehet hívni a figyelmet velük valamire.

Megjegyezte, még emlékszik arra, hogy a jelenleg kormányon lévők szimbolikusan kordont bontottak a Kossuth téren és utólag a nemzet forradalmárainak tituláltak olyan huligánokat, akik rendőrök életére törtek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását