2024. április 18. - Andrea, Ilma

Fejlődő európai vasút

Az Európai Unió kohéziós alapjából 166 millió euró (mintegy 53 milliárd forint) befektetésnek köszönhetően az utasok hamarosan jobb körülmények között utazhatnak néhány magyar fővárosba tartó és onnan induló vonaton - közölte szerdán Brüsszelben Corina Cretu regionális politikáért felelős uniós biztos.
2019. január 16. szerda 15:52 - HírExtra
  

A biztos elmondta, az uniós hozzájárulás 11 nagy befogadóképességű, emeletes vasúti jármű beszerzését teszi lehetővé, amelyek a Budapest-Székesfehérvár-Gyékényes, a Budapest-Hatvan-Miskolc-Szerencs-Sátoraljaújhely és a Budapest-Szolnok-Debrecen-Nyíregyháza-Záhony vasúti vonalakon fognak közlekedni.

Mint közölte, az összeg gyorsabbá és megbízhatóbbá teszi a magyarországi vasúti szolgáltatásokat, ezzel egyidejűleg pedig az utazást is sokkal kényelmesebbé teszi. A 600 ülőhellyel rendelkező vonatokon a kerekes székek és a kerékpárok számára kijelölt hely is lesz. A wifi-hálózat mellett audiovizuális rendszerekkel, biztonsági kamerákkal és csatlakozóaljzatokkal is fel lesznek szerelve - tette hozzá az uniós biztos.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását