2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Vászonkép készítése kollázs vagy mozaik stílusban

Legtöbbször nehéz egy képet kiválasztani, amelyikről a vászonkép készüljön. A fő problémát a választáskor a képek száma okozza. Manapság egy eseményről, nyaralásról képek százai és ezrei állhatnak a rendelkezésünkre. Természetes, hogy nehéz a nagyon sok közül csak egyet kiválasztani. Igazából felesleges is.
2019. február 23. szombat 08:35 - HírExtra
 
A hozzáértő stúdiók nem ismernek akadályt és határokat, így nem kell kompromisszumot kötni. Kedvenc képeinkből kollázst vagy mozaik vászonfotót is tudnak nekünk készíteni. Ez esetben egy felületen több képet rendeznek el, figyelve arra, hogy a képek száma arányban maradjon a vászon méretével. A képek együtt kerülnek nyomtatásra. Egyedi, kreatív végeredményt fogunk kapni.

STILUSOK

Egyszerű elrendezés

Ha a szabályos dolgokat szereted, akkor ezt a letisztult megoldást kedvelni fogod. Ez esetben a fényképek szabályos sémát követve, rácsszerűen kerülnek elrendezésre. Legtöbbször egyszínű háttért használnak hozzá, főként fekete és fehér, vagy a fényképek színeivel harmonizáló tónust. A felületre több kép is kerülhet, ezek általában 5-10 cm-es nagyságúak lesznek.

Random, elrendezetlen stílus 

A képek kuszábban is elrendezhetőek, kissé egymásra csúsztatva, a teljes hátteret eltakarva. A fényképek szélei teljesen összemoshatóak, mintha tényleg egy nagy kép lenne.

Lazább, szellősebb képelrendezés esetén szóba jöhet a háttérválasztás is. Ez lehet egy fénykép vagy egy semlegesebb felület is. Olyan háttér, ami előtt jól érvényesülnek a képek és nem veszik el a képekről a figyelmet. Tovább fokozhatjuk a látványt egy vékony kerettel, vagy némi árnyékkal a képek felületén.
 
Mozaik vászonkép


A legkülönlegesebbek a mozaikképek. Ez egy olyan technika, aminél kisebb fotókból állítják össze a képet. Tehát a sok apró fénykép fogja kirajzolni végeredményt.
 
Ehhez az eljáráshoz a lehető legtöbb fotóra van szükség, hogy a végén szépen kivehető legyen a kép. A mozaik lehet színes vagy akár fekete-fehér is.
 
A leírt mozaik és kollázs megoldások jelentik a kiutat, tehát ha nem tudsz választani egyetlen kedvenc fényképet és nem szeretnéd sok kicsiny képpel borítani a faladat, akkor ezek lesznek ideálisak a számodra. Ha mégsem áll közel hozzád a kollázs vagy a mozaik stílus, a fotófal kialakítása lehet a megoldás.

Fontos, ha minőségi vászonképet szeretnél, válaszd hozzá a legjobb stúdiót. Tapasztalatuk, korábbi hibátlan minőségű munkáik miatt erre a legmegfelelőbb választás a VászonképSzalon. Szívesen segítenek Neked személyre szabottan elkészíteni egy kollázst vagy egy mozaikot. Vedd fel velük a kapcsolatot, ha megvan az elképzelésed a képekkel. Árajánlatot kapsz tőlük, majd indulhat a legjobb része a dolognak, a tervezés. Ennek eredményeképpen hamarosan Te is vászonkép tulajdonos lehetsz.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását