2024. március 29. - Auguszta

Trump tovább tárgyalna Kim Dzsung unnal

Donald Trump amerikai elnök változatlanul kész újabb tárgyalásokra Kim Dzsong Un észak-koreai vezetővel - jelentette ki John Bolton nemzetbiztonsági tanácsadó a Fox televíziónak adott interjújában csütörtökön azt követően, hogy információk szerint ismét működőképes az egyik észak-koreai rakétaközpont.
2019. március 8. péntek 08:28 - HírExtra
 

"Az elnök nyilvánvalóan kész az újabb tárgyalásokra. Majd meglátjuk, mikorra lehet ezeket beütemezni és hogyan tudunk megállapodni erről" - mondta Bolton az interjúban.

A nemzetbiztonsági tanácsadó - aki kedden még szankciókat helyezett kilátásba Észak-Koreával szemben, ha nem adja fel teljesen a rakétaprogramját - reagált a szerdán nyilvánosságra került információkra is, melyek szerint Észak-Korea reaktiválta azt a rakétaközpontját, ahol az első interkontinentális ballisztikus rakéták készültek. " Többféle módunk van arra, hogy információkat szerezzünk. Körültekintően tanulmányozzuk a helyzetet" - mondta. Hozzáfűzte azonban: "ahogyan az elnök is fogalmazott, nagyon nagy csalódottságot keltene, ha (az észak-koreaiak) ebbe az irányba haladnának".

Donald Trump szerdán a Fehér Házban újságíróknak mondta, hogy csalódott lenne, ha beigazolódnának a hírek, és Phenjan újraépíti egyik rakétakilövő állását. Az elnök úgy fogalmazott: "még túl korai bármit is mondani. Ezek még csak az első jelentések. Nagyon csalódnék Kim elnökben, bár nem hiszem, hogy ez így lesz".

Mike Pompeo külügyminiszter még hétfőn, egy iowai rendezvényen azt mondta: optimista azt illetően, hogy az elkövetkező néhány hétben küldött indulhat Észak-Koreába, noha Phenjantól még nem kapott jelzést "kötelezettségvállalásra".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását