2024. április 18. - Andrea, Ilma

Jó éve a volt a szlovén Petrolnak

Rekorderedményt ért el 2018-ban a Petrol szlovén olajipari vállalat, az euróövezeti ország legnagyobb benzintöltő-hálózatának üzemeltetője 5,4 milliárd euró (1705 milliárd forint) bevételre tett szert, ami 20 százalékkal több, mint az egy évvel korábbi - közölte a cég pénteken.
2019. március 10. vasárnap 12:59 - HírExtra
 

A Petrol éves nettó nyeresége 13 százalékkal nőtt 2017-hez képest, 91,8 millió euróra, míg a kamatok, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredménye (EBIDTA) 7 százalékkal emelkedett, 171,5 millió euróra.

A cég tavaly 3,5 millió tonna kőolajterméket értékesített, ami 4 százalékkal több, mint 2017-ben. A vállalat 500 benzintöltő állomást működtet Szlovéniában, Horvátországban, Boszniában, Montenegróban, Szerbiában és Koszovóban, alkalmazottainak száma meghaladja 4800-at.

A csoport tavalyi befektetéseinek értéke 86,6 millió euró volt, nagyrészt Szlovéniában bővítette értékesítési lehetőségeit.

A jelentésből kiderül, hogy az energiahordozók és kőolajtermékek, valamint az elektromos energia és a gáz értékesítésén túl a Petrol 477,5 millió euró bevételre tett szert más kereskedelmi termékek eladásából.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását