2024. március 29. - Auguszta

Mi alapján választunk szállást?

Van igény az egészséges konyhára, mégis 1-3 kiló felesleget szedünk magunkra nyaralás alatt – derült ki a Szallas.hu friss kutatásából. Bár a többség általában legalább heti 1-2 alkalommal edz, az úti cél kiválasztásakor a sportolási lehetőség csupán tízből egy vendég számára fontos. A fitnesz, wellness nemcsak az egészségi állapotunkat, de a szerelmi életet is pozitívan befolyásolhatja: tízből hárman kaptak már rajta romantikázó párt a forró szaunakabinban.
2019. március 24. vasárnap 10:18 - HírExtra
  Idén Európa sportfővárosa Budapest, ebből az alkalomból készített a Szallas.hu felmérést, vajon mennyire számít a sport és az egészséges táplálkozás a vendégek számára az utazás megtervezésekor. „Jellemzően plusz kilókkal térünk vissza a nyaralásról, a válaszadók kétharmada 1-3 kg-ot hízik” – ismertette az eredményeket Keresztes Nóra, a Szallas.hu marketing menedzsere.

A kutatás szerint általában a svédasztalos kínálatból több kerül a tányérra, mint amennyire valóban szükségünk volna. Nem meglepő hát, hogy az all inclusive ellátás népszerűbb, mint a korlátlan kondi- és fitneszterem-használat, wellness-lehetőség, előbbit a válaszadók kétharmada jelölte meg. Csupán tízből egy vendég számára fontos az úti cél kiválasztásakor, hogy legyen ott vagy a környéken valamilyen sportolási lehetőség, holott a válaszadók közel 60 százaléka legalább heti 1-2 alkalommal edz.

Sportolási lehetőség címszó alatt egyébként a legtöbben az uszodai és wellness-szolgáltatásokat keresik, így a szauna és a masszázs lehetősége is meghatározó szempontok lehetnek az utazás megtervezésekor. Körülbelül háromból egy vendég kutatja a fitnesztermi opciókat, valamivel kevesebbnek a csoportos foglalkozásokra van igénye, míg a konditerem csak ötből egy vendégnek számít.

Nő nőnek, férfi férfinak farkasa?

A Szallas.hu arra is kereste a választ, vajon hogyan viselkedünk az edzőteremben és a szaunában. A válaszadók harmada végigméri a vele azonos neműeket a teremben, a férfiak 18 százaléka, a nők 39 százaléka vallott így. „40 százalékuk az ellenkező nemet is vizslatja, ez a férfiak 54 százalékára, míg a nők 36 százalékára jellemző – avatott a részletekbe Keresztes Nóra. – Tízből négyen azt mondják, nő nőt néz meg leginkább, 36 százalék szerint pedig az urak a hölgyeket.” Az edzőtermet, wellnesst egyébként a válaszadók alkalmas terepnek gondolják flörtölésre, ugyanakkor csak tízből egy ismerkedett is már ilyen helyen egy utazás alkalmával. A szauna nemcsak a kapcsolatfelvételre, de enyelgésre is alkalmas lehet: tízből hárman már kaptak rajta romantikázó párt a forró kabinban.

Egyre keresettebb az egészséges konyha


A szálláshely kiválasztásakor már nemcsak a wellness és a kényelem számítanak, a döntéshozatalban közrejátszhat ugyanis a konyha és a felkínált ételek is. „A vendégek több mint kétharmada örülne az egészséges, diétás vagy alternatív ételválasztéknak, 30 százalékuk kimondottan keresi is az ilyen opciókat a foglaláskor, és csupán tíz emberből egynek nem számít ez egyáltalán” – mondta Keresztes Nóra. A legtöbben a cukormentes felhozatalt (64%), a vega/vegán (23%) és a laktózmentes (16%) kínálatot pártolják.
Forrás: Sakkom
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását