2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Trump ügyvédje elkezdte börtönbüntetését

Donald Trump volt személyes ügyvédje, Michael Cohen hétfőn megkezdte hároméves börtönbüntetésének letöltését.
2019. május 7. kedd 12:05 - HírExtra
 

Mielőtt elindult volna a New York államban lévő Otisville börtönébe, Michael Cohen hétfőn reggel a manhattani lakása előtt újságíróknak azt mondta: "még sok mondanivalója lenne és várom a napot, amikor megoszthatom az igazságot". Hozzátette: reméli, hogy mire kijön a börtönből, már egy olyan Amerikát talál, ahol "nem lesz idegengyűlölet, igazságtalanság és hazugság az ország vezetésében".

Az 52 éves Michael Cohent - a Mueller-vizsgálat során kiderült bűncselekményeiért - decemberben ítélték hároméves börtönbüntetésre adócsalásért, a hatóságok félrevezetéséért, valamint azért, mert Donald Trump két korábbi női kapcsolatának - Stormy Daniels pornószínésznőnek, valamint Karen McDougal, volt Palyboy-modellnek - pénzt fizetett a hallgatásukért a 2016-os választási kampány idején.

Cohen, akit kizártak az ügyvédi kamarából is, a New York városától mintegy 110 kilométernyire északnyugatra fekvő Otisville börtönében tölti le büntetését.

Az AP hírügynökség információi szerint a börtön nem a szigorú feltételekkel működő büntetés-végrehajtási intézmények közé tartozik, nem veszi körül kerítés, a fogva tartottak különösebb ellenőrzés nélkül sétálhatnak a kertjében, és - a börtönön belül - napi néhány órát dolgoznak. Az intézmény területén sportpályák - például kosárlabda-, és teniszpályák - vannak, és az elítéltek bizonyos feltételek esetén egy-kétnapos eltávozást kaphatnak. Cohen egy egyetemi dormitóriumhoz hasonló szobában kap helyet, állandóan kóser étel és rabbi áll majd a rendelkezésére.

"Hogy' lehet az, hogy egyedül én kerülök börtönbe? Nem dolgoztam a kampánycsapatban, egyedül Trumpnak dolgoztam. Miért én megyek börtönbe? Nem én feküdtem le egy pornósztárral!" - nyilatkozta Michael Cohen nemrégiben a The New Yorker magazinnak.

Cohen tíz esztendőn keresztül dolgozott Donald Trump vállalatbirodalmánál, és pere során azt állította, hogy mindig és mindenben Trump utasítására cselekedett. Az elnök ezt cáfolta.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását