2024. március 29. - Auguszta

Megéri a klímavédelem

A klímavédelemhez való alkalmazkodás gazdasági haszonnal is jár - hangsúlyozta Pulay Gyula, az Állami Számvevőszék (ÁSZ) felügyeleti vezetője az M1 aktuális csatornán.
2019. június 6. csütörtök 09:07 - HírExtra
 

Az ÁSZ nemrég egy elemzésben járta körbe, hogy hogyan lehetne összekapcsolni az ország gazdasági versenyképességét és a társadalmi jólét fenntarthatóságának növelését a klímavédelmi intézkedésekkel - mondta.

Ehhez elsősorban a közszférában lehetne új intézkedésekről dönteni, mivel az állam a nyereségek maximalizálását félretéve képes olyan hosszútávú intézkedéseket hozni, amelyek összekapcsolják a versenyképességet és a környezetvédelmet - fűzte hozzá. Példaként megjegyezte, hogy az elektromos autók használata javítaná a tömegközlekedés színvonalát és gazdasági előnyhöz is jutatná Magyarországot abban az esetben, ha a gyártás az országban zajlana.

Pulay Gyula felidézte: az Országgyűlés is rámutatott az októberben elfogadott nemzeti védelmi stratégiánál arra, hogy a klímavédelmet nem úgy kell felfogni, mint egy kiadást, hiszen a klímavédelemmel számos technológia fejlesztés, innováció és az emberek életét jobbá tevő technikai változás is együtt jár.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását