2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Mit érdemes tudnunk az elektromos infrapanelről?

Egész pontosan mi is az az elektromos infrapanel? Teljes joggal merülhet fel bárkiben ez a kérdés, aki nem jártas a napjainkban használt modern fűtési megoldások között.
2019. június 18. kedd 17:43 - HírExtra
 
Elvégre néhány évvel ezelőtt még a távfűtés kínálta a legtöbbek számára ismert és optimálisnak tűnő megoldást az otthonunk fűtésére. A folyamatos fejlesztéseknek hála azonban a különféle elektromos fűtési módozatok komoly fejlődésen, már-már evolúción mentek keresztül.

Ennek a pozitív folyamatnak az eredményeként állnak ma már a hétköznapi vásárlók és felhasználók rendelkezésére is az úgynevezett elektromos infrapanelek. Ebben a rövid bejegyzésben a velük kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat részletezzük.

Az elektromos fűtés tényleg drágább?

Alapvetően téves az a közhiedelemben mind a mai napig létező feltételezés, miszerint az elektromos fűtés drágább a hagyományosnál. Ez az állítás alapvetően nem fedi a valóságot, mondjuk is, hogy miért.

Már az üzembe helyezés folyamán pénzt képes nekünk megtakarítani, ha az elektromos módozat mellett tesszük le a voksunkat. Egy ilyen panel beszerelése ugyanis hozzávetőlegesen tizedannyiba kerül, mint egy távfűtéses megoldás.

A töredéknyi beszereléssel járó ráfordítás mellett szintén az elektromos módozat mellett szól a szabályozhatóság. Elvégre a távfűtéssel ellentétben mi magunk állíthatjuk be, hogy az aktuális időjárás, illetve a kedvünk milyen intenzitású fűtést kíván meg.

Mit érdemes tudnunk az elektromos infrapanelről?


Az infra fűtési megoldások közül az egyik legkedveltebb az infrapanel. Elektromos árammal működik, és infravörös sugarakat sugároz. A működési elve leginkább a Naphoz hasonlítható.

Meglehetősen rövid idő alatt képes kellemes hőérzetet biztosítani, egyszerű a használata, emellett pedig a működése is gazdaságos. További előnye, hogy az üzemeltetése nem jár káros anyagok kibocsátásával. Ennek köszönhetően a por allergiában szenvedők számára abszolút előnyös megoldást kínál.

Mi alapján válasszunk fűtési módozatot?

Az elektromos infrapanelek melletti egyik legerősebb érv az, hogy rendkívül alacsony üzemeltetési költséggel járnak. Kiemelt népszerűségük ennek is köszönhető.



Teljesen érthető, hogyha fűtési megoldások után kutatva a járulékos költségek kiemelt szempontot jelentenek a számunkra. Az ideális megoldás megtalálásának érdekében érdemes a kérdést egy kicsit összetettebben nézni.

Elsőként vizsgáljuk meg, hogy mekkora helyiséget kell majd a választott panelnek felfűtenie. Vegyük számításba a lakás alapvető hőmérsékletét, illetve a kint rendszerint uralkodó időjárási viszonyokat is.

Hogyha ezeket a szempontokat egyaránt figyelembe vesszük a választásnál, akkor essen a döntésünk akár elektromos infrapanelre, akár másfajta fűtési megoldásra, sokkal nagyobb valószínűséggel értékelhető a választásunk majd sikeresnek.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását