2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Bővíti flottáját a WizzAir

Húsz új Airbus A321XLR típusú repülőgépet vásárol a Wizz Air az európai repülőgépgyártótól, a megállapodást a párizsi légi szalonon jelentették be - közölte az Airbus az MTI-vel.
2019. június 19. szerda 14:04 - HírExtra
 

Az üzletet a Wizz Air szakmai befektetőjével, az amerikai Indigo Partnersszel kötötte az Airbus. Az amerikai cég összesen 50 darab Airbus A321 XLR-t vásárol, amelyből 32 új megrendelés, 18 pedig a korábban kért A320neo családra leadott rendelés konvertálása másik típusra. Az Indigo Partners a Wizz Airhez 20, az amerikai Frontier-hez 18, a mexikói JetSMART-hoz 12 új gépet telepít majd.

Az üzlet piaci értékéről a gyártó nem közölt adatokat, és azt sem tudni, hogy mikor érkezhetnek meg az első példányok.

Az Airbus a párizsi légi szalonon jelentette be, hogy elindítja az A321XLR típus kifejlesztését, amely az A321neóhoz képest nagyobb, 8700 kilométeres hatótávolsággal rendelkezik, ezzel már hosszútávú járatokat is teljesíteni lehet. A gyártó eddig 150 példányra gyűjtött be megrendelést a típusra egyebek közt a Qantastól, az Iberiától, az Air Lingustól és a magyar származású Steven Udvar-Házy által birtokolt ALC lízingcégtől.

Az airportal.hu helyszíni tudósítása szerint Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója a megállapodás bejelentésekor azt mondta, a dubaji és asztanai útvonalaik sikeresek, ezért egy keskenytörzsű, de hosszútávú járatokat teljesítő géppel a jelenlegi üzleti modellt követve tudnak majd újabb útvonalakat nyitni.

Váradi József korábban többször is kizárta, hogy a Wizz Air belépjen a hosszútávú járatok piacára, mert a társaság üzleti modelljébe nem fér bele ezen járatok üzemeltetése. Most az általuk is használt Airbus A320-as család további hatótávolság-növelése teremtett új helyzetet.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását