2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Flip, szilikon vagy kemény telefontok. Mi a különbség? És melyik a legjobb?

Napjainkban már a csapból is az folyik, hogy a telefonokra mindenképp be kell szerezni egy tokot és egy képernyővédőt. Az, hogy ki milyet választ telefonjára viszont sok tényezőtől függhet.
2019. június 19. szerda 18:11 - HírExtra
 
Elsődleges szempont a választáskor: a feladat


A funkció és a feladat elsődleges, mikor tokot választunk telefonunkra. Egészen mást fog például választani egy két gyermekes anyuka, mint amilyet üzletember férje, hiszen mindkettőnek más a fontos. Az anyuka azt a kivitelt keresi majd, amely leginkább védi a készüléket mindentől, ami gyerkőce kezébe kerülve előfordulhat vele. Míg az ő tokjának feladata a lépcsőn való lebucskázástól, a babapapiban és nyáltengerben való fürdéstől való megvédése, addig férje olyan tokot keres majd, amely egyszerű, és professzionalitást sugároz.

Nem csak a munkától függ azonban, hogy milyen típusú tokot választ magának valaki. Mind a három fajta tok, ami elérhető a webshopokban és a boltok polcain más-más funkciót tud ellátni. Mindegyik más külsőt kölcsönöz a telefonnak. Egy dolog azonban közös a legtöbb okostelefon használóban, mikor válogatnak: minél egyedibb a tok, annál jobb. Ha te is ezek közé az emberek közé tartozol, az Infinity Tokok termékei bizonyára tetszeni fognak. Csupán annyi a dolgod, hogy elküldöd a képet és/vagy szöveget, melyet a tokodon szeretnél látni, ők pedig rövid időn belül el is küldik majd a kész tokot.

Milyen tokot válassz?

A telefontokoknak három típusa érhető el: kemény, szilikon és flip. Lássuk, hogy mik a pro és kontra érvek a különböző tokok mellett és ellen!

Kemény tokok


● Röviden: a telefon oldalán kapaszkodik a készülékre, anyaga miatt kapta a nevét, kemény, tehát ez az a tok, amit rá lehet egyszerűen pattintani a telefonra.
● Kicsit hosszabban: műanyagból készülnek, ami két dolgot jelent: sokkal keményebb, mint szilikon társa, és azt, hogy ha bekoszolódik, egyszerűen szappanos vízzel le lehet mosni. Ennek a tokfajtának azonban van egy nagy hendikepje: ha a telefon épp “ugrálós kedvében van”, és lepacsizik a betonnal, a tok nem igazán védi majd meg a becsapódással járó sérülésektől.

Szilikon tokok


● Röviden: ezek a tokok azok, amik nem csupán a telefon oldalán kapszkodnak, és sokkal inkább védelmezik a telefon képernyőjét, míg anyaguk egészen rugalmas.

● Kicsit hosszabban: az Infinity Tokoknál kapható szilikonos verzió azoknak lesz tökéletes hű társuk, akiknek készüléke rendszeresen csen kisebb-nagyobb csókokat a padlótól. A szilikon tokok matt anyagból készülnek, így nem fénylenek, mint előbb említett társuk. Ha negatív tulajdonságot kellene említenünk, az talán csak az lehetne, hogy ezek a tokok sem jelentenek 100%-os védelmet. Még ezek mellett is feltétlenül be kell szerezni egy kijelzővédőt.

Flip tokok


● Röviden: ezek azok a tokok, amelyek könyvszerű külsőt kölcsönöznek a telefonnak. A három tok típus közül talán ez védelmezi leginkább a készüléket, ki-be lehet hajtogatni a felső lapját.
● Kicsit hosszabban: ha a védelem az elsődleges, akkor ez a verzió a neked való! Nem is igazán tudunk felhozni ellenérveket, ha muszáj, akkor azt tudjuk csak mondani, hogy mikor kezd elhasználódni, az ezen a tokon látszódik meg leginkább.

És hogy melyiket válaszd? Amelyik a leginkább megfelel az ízlésednek, életstílusodnak.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását